Hatay Vakfı Başkanı iş insanı İhsan Aydeğer, deprem sonrası yaşanan bilgi eksikliğinden kaynaklı vatandaşlarda haklı olarak telaş ve endişe yaşandığını söyledi.
Aydeğer, açıklamada, 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin çok derin acılar bıraktığını belirtti.
Hatay’da acının büyüklüğünün tarif edilemeyeceğine dikkat çeken İhsan Aydeğer, şöyle devam etti:
“Sevdiklerimizi maalesef kaybettik. Acımız çok büyüktür. Tekrar eski günlere kavuşmamız mümkün değildir. Bu bilinçle deprem sonrası neler yapıldı ? Neler yapılıyor ? Neler yapılacak ? Kimler yapacak ? Ne zamanda yapacak ? Şikayetlerin muhatabı kim ? Bu ve buna benzer çok sorular var. Aradan aylar geçti. Birçok şeyler yapılmakta ve yapılmaya devam edilmektedir. Bakanlarımız devamlı Hatay’a gidip gelmektedirler. Milletvekillerimizde ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Valiliğimiz AFAD Belediyelerimiz çeşitli kurum ve kuruluşlar ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Sağolsunlar. Teşekkür ederiz. Ancak bütün bu olup bitenlerden Hataylı Kardeşlerimizin yeteri kadar bilgisi yok ki devamlı herkes bu konularda birbirine soru sorup cevabını almaya çalışıyor. Bilgi eksikliği olunca telaş ve endişeler artıyor.”
İHSAN AYDEĞER’DEN 4 MADDELİK ÖNERİ
Bilgi eksikliğinden kaynaklı panik ve endişeleri önlemek için öneride bulunan Hatay Vakfı Başkanı İhsan Aydeğer, şunları dile getirdi:
“Önerilerim şunlardır : 1 – Hemşerilerimizi yapılanlar ve yapılacaklar hakkında her ay bir dergi çıkarılmalı (Hatay Valiliği Hataylılar bilgilendirilmeli.
2- Anladığım kadarıyla AFAD’da yapılan toplantılara Ankara İstanbul İzmir Mersin gibi şehirlerdeki Hemşerilerimizin temsilcileri davet edilerek çözüm önerileri dinlenmeli ve gerekli bilgilendirmeler yapılmalıdır.
3 – Hataylı ileri gelen iş insanları ve eski milletvekilleri ve akademisyenleri her ay düzenli olarak (Hatay Valiliği) yapılacak Hatay’daki toplantılara katılmaları sağlanmalı. Şehrimizin Akil İnsanları da takip edilmelidir. Emekli olan Bürokratlarımızda davet edilmelidir. Bu toplantılara Milletvekillerimiz Belediye Başkanlarımız İlgili Bakanlarımız ve Hatay Valiliğinin uygun gördükleri davet edilerek yapılmalı ve somut kararlar alınmalıdır ve ilgililerine görev verilerek takip edilmelidir.
4 – Bu toplantılar en kısa zamanda başlatılmalı (Hatay Valiliği Koordinasyonunda)