Pazar, Ekim 6, 2024
No menu items!
Ana SayfaDefneHasar Tespitinde Akılalmaz Farklılık!

Hasar Tespitinde Akılalmaz Farklılık!

Hatay‘da bir yurttaşın kaldığı evin hasar durumu kendisinde ve aynı evde kalan annesinde ‘orta hasarlı’ olarak görünürken yine aynı evde kalan babasında ‘az hasarlı’ olarak görünüyor

Aynı evde kalan iki kişiye iki farklı hasar tespit sonucu verildi

Hatay’ın Defne ilçesi Aşağıokçular Mahallesi’nde bulunan bir eve 6 Şubat’taki depremlerin ardından ‘az hasarlı’ raporu verildi. 20 Şubat’ta yaşanan Hatay merkezli depremin ardından hasar tespit için tekrar aynı eve gelindi. Ancak yapılan incelemenin ardından evde kalanlara farklı sonuçlar verildi.

Annesi ve babasıyla birlikte ikamet eden bir yurttaş, e-devlet’ten hasar tespit sonucuna baktığında ‘orta hasarlı’, babası baktığında ‘az hasarlı’ ve annesi baktığında ‘ağır hasarlı’ sonucuyla karşılaştı. Ancak sonradan annesinde görünen sonucun ‘orta hasarlı’ya döndüğünü de ekledi. Son durumda evin hasar durumu kendisinde ve annesinde ‘orta hasarlı’ olarak görünürken babasında ‘az hasarlı’ olarak görünüyor.

Yaşanan karmaşayı gidermek ve ne yapacaklarına karar vermek adına Çevre, Şehircilik İl Müdürlüğü’ne giden yurttaş, bir cevap alamadı. Çevre, Şehircilik İl Müdürlüğü’nün ne bir cevap verebildiğini ne de bir yere yönlendirebildiğini söyledi. Sonuç alamayınca da e-devlet üzerinden sonuca itiraz ettiğini ama şu ana kadar bir adım atılmadığını da ekledi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER