Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHassa Bakırı, Görücüye Çıktı!

Hassa Bakırı, Görücüye Çıktı!

 
Hassa’da üç yıldır devam eden bakır işlemeciliği kursu kapsamında eğitim alan kadınlar tarafından işlenen bakır ürünleri, Antakya Anemon otelde yapılan törenle tanıtıldı.

Hassa Proje Ofisi tarafından projelendirilen (İŞKUR) desteklenen ve SODES (Sosyal Destek Programı) kapsamındaki “Eller İşliyor Bakır Büyülüyor Projesi’nin kapanış töreni gerçekleştirildi.

Tanıtım Toplantısına Hatay Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, Hassa Kaymakamı Mustafa Pala, İŞKUR İl Müdürü Ziya Yüksel, İl idare Şube Müdürleri ve kursiyerler katıldı. İŞKUR Hatay İl Müdürü Ziya Yüksel ‘Eller İşliyor Bakır Büyülüyor’ Projesi ile kadınların ekonomik ve sosyal hayata daha fazla katılımını sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Bakır işleme kursu alan kursiyerlerin atölyelerinde çalışma fırsatı bulacaklarını kaydeden Yüksel, “Bu projeye dahil olan25 kursiyer, 248 saat eğitim gördüler. Kursu başarıyla bitiren kursiyerler, bakırı işleyerek hediyelik eşyalara dönüştürebilecek ve bunları satarak ev ekonomisine katkı sağlayacaklar” dedi.

Hassa Kaymakamı Mustafa Pala da projeye 3 yıl evvel meslektaşlarının gönül koyup işi başlattığını belirterek “Bizde kaldığı yerden işi devam ettirerek, başarıya ulaşması için elimizden gelen çabayı sarf ettik. Şimdiye kadar bu kurslarda, gerek İş-kur projeleri kursları, gerek SODES kursları olarak 120 bayan kursiyer bakır işlemeciliği sertifikası almaya hak kazandı. Bakır ürünlerimizde Hassa motiflerini işlemeye özen gösteriyoruz. Hassa’yı bakır kültürüyle de artık özdeşleştirerek, ilçemizin bakırcılığını tüm ilimizde ve tüm Türkiye de tanıtma ve yaygınlaştırma çabası içerisindeyiz” diye konuştu.

Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir ise SODES çalışmalarının Türkiye’de 2008 yılında uygulanmaya başladığını dile getirerek “Projedeki temel amaç kentlerdeki beşeri sermayeyi güçlendirmek ve dezavantajlı grupların desteklenmesidir. Kentimizde 2011 yılından bu yana 204 projeyi destekledik. Bugün de kapanışını gerçekleştirdiğimiz projemde 8 ay boyunca 25 kadın, bakır işlemeciliği eğitiminden geçti. Maliyeti 126 bin 500 lira olan bu projemiz sayesinde kadın kursiyerlerimiz bakır işlemeciliği konusunda ciddi eğitimler aldı ve artık atölyelerde bakırı işlemeye devam edip satış yapabilecekler. Başarılı olmasını istediğimiz ve amacına hizmet eden bir proje oldu. Tüm kursiyerlerimizi kutluyorum” şeklinde konuştu.

Kursta başarı gösteren kursiyer kadınlara hediyeler verildi. Bakır İşlemeciliği ürünleri sergisinin gezilmesinin ardından program sona erdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER