Salı, Eylül 24, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHASTA KARŞILAMA VE TAŞIMA PERSONELİ OLACAK

HASTA KARŞILAMA VE TAŞIMA PERSONELİ OLACAK

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Hatay Şube Başkanı Hayrettin Şahin, ‘Yataklı Sağlık Tesislerinde Acil Servis Hizmetlerinin Uygulama Usul Ve Esasları hakkında’ açıklama yaptı.
Şahin, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, şunları söyledi:
“Tebliğ ile birlikte Teşkilat Yasası kapsamında birim bazında bazı değişiklikler yapılmıştır. Ayrıca; Tebliğden belirtilen miktarda hasta yoğunluğunun ve hasta sirkülasyonunu fazla olduğu acil servislerin “Öncelikli Takip ve Özellikli Planlama Gerektiren Acil Servis’ şeklinde tanımlanacağı belirtilmiştir.
Buna göre; Günde ortalama 500 (beş yüz) hastadan fazla hasta kabul eden veya nöbetçi tabip başına günde ortalama 100 (yüz) hastadan fazla hasta kabul eden veya günde ortalama 50 (elli) hastadan fazla sarı alan hastası olan veya günde ortalama 25 (yirmi beş) hastadan fazla kardiyopulmoner resusitasyon gerektirmeyen kırmızı alan hastası olan veya günde ortalama 3 (üç) hastadan fazla kardiyopulmoner resusitasyon gerektiren kırmızı alan hastası olan acil servisler, hastane büyüklüğü ile acil servis hasta oranı uyumsuz olan acil servisler, acil serviste ilk muayene için bekleme süresi 45 dakikayı geçen acil servisler, özel öneme sahip acil servisler, günlük ortalama ambulansla hasta alma sayısı 5 (beş)’ten fazla olan acil servisler “Öncelikli Takip ve Özellikli Planlama Gerektiren Acil Servis’ olarak tanımlanır.
Ayrıca acil servise gelen ‘kırmızı alan’ kodunda yer almayan ve poliklinik muayenesi gereken hastalar için ‘Yeşil Alan 1’ ve ‘Yeşil Alan 2’ kodunun verileceği ve bu hastalara bu alanlarda poliklinik muayenesi hizmetinin verileceği düzenlenmiştir.
Kırmızı alan hastalarının yakınlarına bilgilendirme yapmasının ‘gerekli eğitimleri almış’ personel tarafından yapılacağı düzenlenmiştir. Diğer acil servis hasta yakınlarına hastada gerçekleştirilen işlemlerin bilgilendirilmesinin de sosyal hizmet uzmanları tarafından, yoksa gerekli eğitimleri almış personel tarafından yapılacağı düzenlenmiştir.

Acil servislerde ‘hasta karşılama’ ve ‘taşıma’ personeli bulunacağı düzenlenmiştir.
Acil servisler hasta mahremiyeti gözetilecek şekilde, kör nokta bulunmayacak şekilde güvenlik kameralarının bulundurulacağı ve bu kayıtların 2 ay süre ile saklanacağı düzenlenmiştir.
Mevcut acil servislerin bu Tebliğe uyumunun, Tebliğin yürürlük tarihinden itibaren, iş ve işlemler yönünden hemen, fiziksel mekân revizyonları yönünden ise 2 (iki) ay içerisinde sağlanacağı ve yeni hizmet binasına 6 ay içerisinde taşınması planlanan hastanelerin bu Tebliğde tanımlanan fiziki alan standartlarından bu süre içinde muaf tutulacağı düzenlenmiştir.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER