Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"HATAY BÜYÜKŞEHİR, İSKENDERUN’DA NE YAPTI? "

“HATAY BÜYÜKŞEHİR, İSKENDERUN’DA NE YAPTI? “

AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Güler, İskenderun’daki seçim bürosunun açılış proğramına katıldı.

İskenderun Belediye Başkan Adayı Fatih Tosyalı, Belen Belediye Başkan adayı İbrahim Gül, Milletvekilleri, Ak Parti İlçe Başkanları ve vatandaşların katıldığı proğramda, Cumhur ittifakının önemini vurgulayan İbrahim Güler, burada yaptığı konuşmada İskenderun’u “Akdeniz’in incisi”  bir “liman kenti” ve bir “yayla kenti” olarak tanımlayan AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Güler, Hatay’ın özel ve güzel bir il olduğunu vurguladı.

Yerel hizmetlerde Hatay’ın imarının, inşasının değişeceğini belirterek, 31 Mart yerel seçimlerinin kadro seçimi olduğunu belirten HBB Başkan Adayı İbrahim Güler, “Değerli İskenderunlular,  kıymetli hemşerilerim 5 yıl önce Büyükşehir Yasası ile birlikte toplam 16 il büyükşehir oldu. Bugün belde belediyeleri ve il özel idareleri kapatıldı. Tüm imkanları ve ödenekleri,barajı, garajı, iş makineleri ile Büyükşehir’e devredildi,ancak HBB’nin ilin tüm ilçelerine hizmet götürmekte yetersiz kaldığını belirten HBB Başkan Adayı İbrahim Güler, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Fen İşleri’nin bütçesinin Hatay’ın ilçe belediyelerinden daha fazla olduğunu vurguladı.

İskenderun Belediyesi’nin gelirinin yarıya yakın oranının HBB’ye devredildiğini ancak buna karşılık yeterince hizmet alamadığını söyleyen HBB Başkan Adayıİbrahim Güler, şöyle konuştu: “5 yıl içerisinde İskenderun ve Hatay’a 7 buçuk katrilyon bütçesi olan Hatay Büyükşehir, İskenderun’da ne yaptı?  Bakıyoruz.Hiçbir şey.Kocaman bir hiç, yanlış yapılan bir battı çıktı. Cumhur ittifakı ile bu proje yapılmış olsaydı bu proje böyle olmazdı. Trafiğinin tersine döndüğünü, 60 yıllık güzergâhın değiştiğini gördü İskenderun halkı. Bu yaşanan gelişmeden İskenderun halkını rahatsız ve huzursuz.” İfadelerine yer verdi.

AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Güler Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni aldıklarında İskenderun’daki bu battı çıktı sorununun çözümü için alt geçidin üzerini kapatıp halkın kullanımına açacağını, alt geçidinde yine alt geçit olarak kullanacağını belirterek, “Önümüzdeki süreçte hep birlikte memleket diyeceğiz. İskenderun diyeceğiz. Biz Devletimiz için yaşarız, milletimiz için yaşarız, vatanımız için yaşarız. Biz Bayrağımız için yaşarız” dedi.

Cumhur ittifakının önemini de dile getiren AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Güler, Devletimizin bekasına, milletimizin birliğine kast edenlere karşı bu kararsızlıklardan ümitlenenler ve pusuda bekleyenlere karşı Cumhur ittifakı çok önemlidir” diye konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER