Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHatay KESK de Mersin'deki ‘İnsanca Yaşamak İstiyoruz!’ Mitingine Katılacak

Hatay KESK de Mersin’deki ‘İnsanca Yaşamak İstiyoruz!’ Mitingine Katılacak

Sağlık Emekçileri Sendikası‘nın bağlı olduğu üst sendika KESK Yürütme Kurulu üyesi ve TİS Hukuk Uluslararası İlişkiler Sekreteri Yusuf Şenol, yarın Mersin‘de düzenlenecek ‘İnsanca Yaşamak İstiyoruz!’ mitingine Hatay‘dan da katılım olacağını duyurdu.

Hatay da Mersin’deki ‘İnsanca Yaşamak İstiyoruz!’ Mitingine Katılacak

Şenol, “KESK olarak, bütçe hakları ellerinden alınan, krizin faturası üzerlerine yıkılmak istenen, anti demokratik uygulamalardan nasibini alan emek ve demokrasi güçleriyle birlikte önümüzdeki bir aylık süreçte yoğun bir mücadele programı hayata geçireceğiz.

8 Aralık’ta, İstanbul’da, ‘İnsanca Yaşamak İstiyoruz!’ mitingi ile bunun ilk adımını attık. 21 Aralık’ta Mersin’de, 22 Aralık’ta Diyarbakır’da ve 11 Ocak 2020 tarihinde İzmir’de bölge mitinglerini hayata geçireceğiz. Tüm emekçilere, emeğin dostlarına, demokrasi güçlerine bu mitinglere katılmaları için buradan bir kez daha çağrıda bulunuyoruz.” dedi.

Hayat Her Geçen Gün Zorlaşıyor

Sağlık Emekçileri Sendikası Hatay Şubesi’nde düzenlenen toplantıda yapılan açıklamada, “emeğiyle geçim mücadelesi veren geniş halk kesimleri için hayatın her geçen gün daha fazla zorlaştığı bir süreçten geçildiği, buna karşılık iktidarın suni gündem yaratma çabaları ve çizilen pembe tabloların, emekçi sınıfların ve yoksullaştırılan halkın yaşadığı gerçeği perdelemeye yetmediği” vurgulandı.

Dün SES’in gerçekleştirdiği toplantıdaki başlıklar şöyle oldu:

“-İşsizlik, rekor üstüne rekor kırıyor. Resmi işsizlik, %14,2 ile son 15 yılın en yüksek seviyesinde. Resmi işsiz sayısı 4 Milyon 650 bin. Her 100 gençten 28’i, her 100 genç kadından 43’ü işsiz.
-Adalet; gelir dağılımında, vergide, sokakta, mahkemede her yerde aşınıyor, yok ediliyor. Nüfusun yüzde 1’lik kesimi ulusal servetin yüzde 54,4’ünü elinde tutarken, en düşük gelire sahip yüzde 20’lik kesimin toplam gelirden aldığı pay ise sadece yüzde 6’da kalıyor.
-Az kazanandan çok, çok kazanandan az vergi politikası sürdürülüyor.
-Rakamlar, veriler bir yana, “Tünelin sonundaki ışık büyümeye başladı” masalları anlatılan 2019’un Türkiye’sinde işsizlikten ve yoksulluktan bunalan insanlarımız canlarına kıyıyor. Kapılarında “dikkat siyanür var, polisi arayın, içeri girmeyin” yazan, yoksulluğun sindiği evlerden cansız bedenler çıkartılıyor. İşsizliğe, yoksulluğa çare üretmekle görevli olanlar ise çareyi internetten siyanür satışını yasaklamakta arıyor.
-Bu ağır koşullara rağmen; ücretine zam istemek, hak istemek, adalet istemek hainlik (!) olarak görülüyor, en meşru talepler ise gözaltı ve tutuklamayla karşılık buluyor.
-Bir gecede çıkartılan KHK’lerle ihraç edilen kamu emekçileri, seçilmişlerin yerine atanan kayyumlar tarafından işlerine son verilen belediye çalışanları ve aileleri, açlığa mahkûm ediliyor.
-İşçilerin, sendikaların grev kararları yasaklanıyor. Ankara’nın yolları, gerçek grevli bir toplu iş sözleşmesi için taleplerini ifade etmek isteyen kamu emekçilerine, tazminatını isteyen maden işçilerine, emeklilik hakkını arayan EYT’lilere kapatılıyor.
-Ülkeyi yönetenler, 2020 bütçesi ile ekonomik krizin ve tutturulamayan hedeflerin faturasını, başta emekçi sınıflar olmak üzere dar gelirlilerin üzerine yıkmaya hazırlanıyor.
-Peki, %1’in çıkarı için %99’u yok sayan bu adaletsizliğe, haksızlığa karşı işçiler, emekçiler, yoksullaştırılan halk çaresiz midir? Ebetteki hayır. Onlar, bir avuç, biz milyonlarız. Biliyoruz ki, bizim gücümüz birliğimizdedir. Tek yapmamız gereken; el ele vermek, yan yana gelmek, omuz omuza yürümek.
-Bunun için Mersin’deki sendikalar, emek, meslek örgütleri, emekten yana siyasi partiler, örgütler olarak; ülkemizi krize sürükleyen politikalardan, faizden, ranttan beslenen %1’lik asalak takıma karşı işçisi, kamu emekçisi, emeklisi, EYT’lisi, asgari ücretlisi ile birlikte, emeğin, halkın ve %99’un taleplerini oluşturduk.”

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER