Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHatay daki iş kazasını Adana milletveki Meclis’e taşıdı

Hatay daki iş kazasını Adana milletveki Meclis’e taşıdı

Adana HDP Milletvekili Tülay Hatimoğulları, ilimizde iki günde yaşanan iki iş kazasında iki kişinin ölüm olayını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından, Anayasa’nın 98. ve TBMM İçtüzüğü’nün 96 ile 99. Maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu önergesinde şu soruları sordu:
“Geçtiğimiz birkaç gün içinde Hatay’da peş peşe iş cinayetleri yaşandı. Hatay’ın Samandağ ilçesinde Özer Dadük yaşamını yitirirken, Hatay’ın Defne ilçesinde işçi Fatir Murioğlu hayatını kaybetti, 2 işçi de yaralandı. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi’nin yayımladığı rapora göre, Eylül ayında Türkiye genelinde en az 157 işçi iş cinayetlerinde hayatını kaybetti ve en çok kayıp da inşaat sektöründe yaşanmaktadır.
Bu Gerekçeyle;
1. Hatay’da işçilerin hayatlarını kaybettikleri inşaatlar Bakanlığınızca işçi sağlığı güvenliği önlemleri bakımından denetlenmiş midir? Söz konusu inşaatlarda en son ne zaman denetim yapılmıştır?
2. Yaşanan iş cinayetlerine ilişkin inşaatın sorumluları ve sahipleri hakkında soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmış ise bu soruşturma hangi kapsam ve içerikte yürütülmektedir, hangi aşamadadır?
3. Soruşturma başlatılmamış ise bunun gerekçesi nedir?
4. Bakanlığınızca iş cinayetlerini önlemek amaçlı nasıl çalışmalar yapılmakta, hangi önlemler alınmaktadır?
5. İş cinayetlerini önlemek amacıyla yapılan/yapılacak çalışmaların finansmanı için yeterli bütçeyi ayırmayı/ planlamayı düşünüyor musunuz?
6. Hatay’da yapılan inşaatlarda iş sağlığı ve güvenliği hizmetinin yapılıp yapılmadığı Bakanlığınız tarafından denetlenmekte midir?”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER