Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHatay Devlet Hastanesi'nde Uzm. Dr. Ömer Akın'dan "Hatay'da Coronavirüs" Açıklaması: "İnişe Geçti"

Hatay Devlet Hastanesi’nde Uzm. Dr. Ömer Akın’dan “Hatay’da Coronavirüs” Açıklaması: “İnişe Geçti”

Hatay Devlet Hastanesi Başhekim Yard. Uzm. Dr. Ömer Akın, canlı yayın konuğu olduğu bir programda coronavirüsüne yönelik flaş açıklamalarda bulundu.

Hatay Devlet Hastanesi’nde Uzm. Dr. Ömer Akın’dan Nefes Aldıran “Hatay’da Coronavirüs” Açıklaması

Akın, coronavirüsün Hatay’da pik noktasından inişe doğru geçtiğini bildirdi.

“Hatay’da Pik Noktasından İnişe Doğru Geçmiş Bulunuyoruz”

Dr. Ömer Akın, “İki aydır korona ile yatıp kalkıyoruz. Bu durumun psikolojimizi bozmasına izin vermeyelim. Türkiye genelinde olduğu gibi Hatay’da da iyi bir kriz yönetimiyle, Hatay genelinde şuanda pik noktasından inişe doğru geçmiş bulunuyoruz. Hasta, yatan hasta, karantinadaki hasta sayılarımızda düşüş var. Hasta sayımız azaldığı için test sayısı da azalmış oldu. Tabi bu durum bizi rehavete sürüklememeli. Bedeller ödedik, evlerimizden çıkamadık, sabırsız davranarak yeniden işi başa döndürmeyelim. Bunun endişesini taşıyoruz” açıklamasında bulundu.

Dr. Ömer Akın “Hastanede çalışan hekimler olarak endişemiz hastaların ani ve çok sayıda hastanelere başvurarak hastanenin kapasitesi üzerinde bir hasta ile karşılaşmasıydı. Bu korkumuzda gerçekleşmedi şuan iyi bir noktadayız. Sağlık çalışanlarımızla en iyi hizmeti vermeye devam ediyoruz. Tüm sağlık teşkilatının izinleri durdurulmuş şekilde salgın bitene kadar mücadelemiz devam edecek. Acile müracaat eden diğer hastalarımıza da hizmetimiz devam ediyor” dedi.

Dr. Ömer Akın’dan Evde Kalanlara Tavsiye

Dr. Ömer Akın, “Bu virüsün bizleri evlere çekmesi, ailesiyle kaliteli vakit geçirmek isteyenler için büyük bir fırsat. Uzun süre kapalı ortamda kalmak psikolojiyi etkiler ama bu süreci iyi değerlendiren kârlı çıkar. Kendi kişisel hobileri olanlar vardır onlarla uğraşıyorlardır onun dışında yapılacak en güzel iş kitap okumaktır.  Ailemizle geçirdiğimiz vaktin kıymetini bilip nitelikli bir zamana dilimine çevirmek, yani birlikte etkinlikler yapmak önemlidir. Sadece telefon, TV ve bilgisayarla değil aynı zamanda bu cihazları  doğru kullanarak uzaklardaki büyüklerimizi arayıp hal hatır soralım.

Yasakları Gevşetmeyelim

Hatay olarak son yıllarda sıkıntılar yaşıyorduk ancak 2020 yılında deprem, çığ felaketleri, İdilip’te  şehitlerimiz, şimdi korona günleri gibi olaylar bizleri gerdi ama biliyoruz ki her zorluğun arkasında ferahlık gelecektir. Ramazan ayı gelince rahmet oldu, bereket oldu. Ramazan bayramıyla beraber normal hayatımıza yavaş yavaş döneceğimizi umuyoruz dualarımız bu yönde.

Süreci iyi yönettikten  sonra derede boğulmayalım, yasakları gevşetmeyelim aşırılığa gidip salgınları hortlatmayacak şekilde temkinli bir şekilde hayatımıza devam ettirelim. Korona günlerinde kazandığımız güzel davranışları da devam ettirelim” şeklinde konuştu.

Etiketler:  hatay,hatay habercoronavirüscoronavirüs haber, hatay corona

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER