Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHatay FETÖ’dE Son durum

Hatay FETÖ’dE Son durum

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü ile Paralel Devlet Yapılanması soruşturmaları kapsamında geçtiğimiz hafta içinde ilimizde 103 memur açığa alındı, 112 memur hakkında idari soruşturma başlatıldı ve 34 kişi meslekten ihraç edilirken, 24 kişi de gözaltına alındı. Halen gözaltında 27 kişinin bulunduğu bildirildi.
Hatay FETÖ-PDY soruşturmasında son bilgiler şöyle:
Açığa Alınan : 466 Memur
İdari Soruşturulan : 557 Memur
İhraç Edilen : 1639 Memur
Halen Gözaltında : 27 Kişi
Halen Tutuklu : 1014 Kişi
Adli Kontrolle Serbest : 1018 Kişi
Tutuksuz Yargılanan : 933 Kişi
Adli Soruşturulan: 3206 Kişi
Hatay Fetullahçı Terör Örgütü ile PDY soruşturmaları kapsamında geçtiğimiz hafta içerisinde 117 kamu çalışanı açığa alındı.
Edindiğimiz bilgilere göre, açığa alınan 117 kişinin tamamı polis. Bu arada daha önce açığa alınan 3 asker, 1 MKÜ personeli, 2 İskenderun Teknik Üniversitesi personeli ile 8 Müftülük personeli hakkındaki ‘açığa alma’ kararı ise kalktı. Bu kişilerin ya mesleklerine iade edildiği ya da meslekten ihraç edildikleri kaydedildi. Bu arada, 112 memur hakkında firari soruşturma açılırken, geçtiğimiz hafta içinde 24 kişi de mahkeme kararı ile gözaltına alındı. Halen 27 kişinin gözaltında tutulduğu Hatay FETÖ-PDY soruşturmasında gözaltındakilerin 2’si adliye personeli, 7’si öğretmen, 2’si il dışı öğretmen, 12’si sivil ve 1’i Kredi Yurtlar Kurumu personeli olduğu belirtildi. Geçtiğimiz hafta içerisinde Hatay’da 3 kişi hakkında FETÖ-PDY’den tutuklama kararı çıkarıldı. Tutuklanan 3 kişiden 1’i asker, 2’si ise sivil. Geçtiğimiz hafta içinde 3 kişi de adli mercilerce adli kontrol şartıyla, 2 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Bu arada yine geçen hafta içinde, kamu veya sivil olmak üzere, toplam 27 kişi hakkında adli birimlerce soruşturma başlatıldı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER