Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHatay Güney Rüzgârı Dergisi Ocak sayısı çıktı

Hatay Güney Rüzgârı Dergisi Ocak sayısı çıktı

Ressam Ali İrgin’leAĞ’lar üzerine

Bazen korku ve endişe

Bazen acı ve gözyaşı

Bazen tutsaklık ve tuzak…

23’üncü yılına giren Güney Rüzgârı Dergisi’nin Ocak sayısı çıktı.

Ressam Ali İrgin’i kapak konusu yapan dergi, Ressam İrgin’in Ağlar üzerine yaptığı çalışmalara yer ayırmış. Ağ’ların toplumsal yaşamdaki sorunlarla olan bağlantısındaki karşıtlık, uyum ve sembolik anlatımlara yer verilmiş. İrgin, tuvallerdeki ağların zaman zaman endişe ve korku, zaman zaman acı ve gözyaşı, zaman zaman da tutsaklık ve tuzak olduğuna vurgu yapıyor.

Portre olarak sunulan çalışmada ise, Hatay Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu şefi Gürcan Sovuksu ile müzik tadında sohbete yer verilmiş.

Her zaman olduğu gibi önemli konuları köşesinde derleyen Gazeteci Mehmet Ali Solak ise, “İnsanı yıpratırsan, yıpranırsın” başlıklı makalesinde, insanların birbirlerine karşı saygılı, sevgili ve yapıcı olması gerektiğini, yıpratıcı olması halinde gün gelir aynı bireylerin yıpranacağına dikkat çekiyor.

Hüseyin Evcil ise, “Kış geldi…” başlıklı analiziyle okurlara önemli tespitlerde bulunarak, toplumsal sorunların hangi yolla çözümlenmesi gerektiğini aktarmış. Selman Büyükaşık da“O anı kanar durur” anısıyla, yaşanmış bir anıdan yola çıkmış. Adil Okay “Pınar Aydınlar, Ferhat Tunç, Müjdat Gezen, Metin Akpınar, Rutkay Aziz, Levent Üzümcü, Fırat Tanış, Füsun Demirel Ve…” başlıklı güncel bir konuyu değerlendirirken, Süheyl Budak “Humus” konusunun detaylarını aktarmış.

Kamil Akdoğan“Antakya’da yaşayan/ Arap (Rum) Ortodoks Hıristiyanlar” başlıklı kitabı değerlendirmiş. Yahya Aksoy “2019 için dilekler”, Av. Güney Cuma Can ise, “Doğal gaz ekstrem bir talep değil; kamu hizmeti ve halk sağlığı açısından zaruriyettir!..” araştırma yazısı ve Mustafa Solak da“Atatürk yılına merhaba” başlıklı makaleleri dikkat çekiyor.

Dergideki öykülere gelince… Antakya Öyküleriyle tanınan Dr. Necdet Özkaya, Teopolis=Tanrı’nın Kenti Serisi’nde “Transit Umbra, LuxPermanent(Gölge geçer, ışık kalır.)”, Av. İbrahim Ersuz, “Ruhlar âleminden fanilere mesaj var”, Hulusi Atahan “Çiftlikte bir gün” ve Dr. Muhsin Boz da “SARA”başlıklı öyküleri yer alıyor.

A.Kadir Paksoy’un Günlerin Terkisinden başlıklı dikkatle izlenen günlük, sağlıklı beslenme konusunda Diyetisyen Sedef Yeral’ın “Diyetisyenin Kış önerileri” yazısı ve sporda Hatay’ın elde ettiği başarılar da derginin içeriğini zenginleştiren konu başlıkları. Hatay’da gelişen olaylarve Nurhan Sağlar’ın pasta ve yemek tarifleri dedergide yer alan yazılar arasında.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER