Hatay Güney Rüzgârı Dergisi, pandemi sürecinden sonra 1 Haziran’dan itibaren başlatılan normalleşme ile yeniden aylık yayınlanmaya başladı.
Haziran sayısında “Neden Koruyamıyoruz?” sorusuna yanıt arayan dergi, bir kentin kimliğini oluşturan heykellerin bir kentin vitrinini oluşturduğuna dikkat çekerek, başta Tike heykeli olmak üzere sırasıyla künefeci heykeline yapılan saldırının ardından son olarak Hitit Kralı 2. Şuppiluliuma’nın bitkilerden oluşan heykeline verilen zararı ele alıyor.
Yerel basının son günlerde yaşadığı sıkıntılardan Hatay Güney Rüzgarı Dergisi olarak da olumsuz etkilendiğine dair uyarılarda ısrar eden Güney Rüzgarı, dijital yayınına gösterilen ilgiden de memnun. Kısa süre içerisinde yurtiçi ve yurtdışından www.hataygüneyrüzgarı.com‘u ziyaret eden okur kitlesinin her geçen gün artması bundan sonra ki süreci de belirliyor. Hizmet ve yatırım yoksunu Hatay’ın tartışmadan ve ayrışmadan uzak kalması gerektiğine dikkat çeken Gazeteci Mehmet Ali Solak, “Barış Dili ve Yapıcı Eleştiri” başlıklı makalesi ile Hataylılar’a yakışır bir dil kullanılmasını öneriyor.
Dergide yer alan yazılar ve yazarların listesi şöyle:
Kamil Akdoğan-Seyahat(name)lerde Antakya -10- “Mehmet Akif Ersoy”, Edip Yeşil– Son Otobüs, Yahya AKSOY– Eğitimde Uygulamada Atölyelerin Önemi, Sedef Yeral– Detoks gerekli midir?, Dr. Muhsin Boz– COVID 19: İnsanlığa son uyarı, Süheyl Budak– Yumuşak kalpli ENGİNAR, Arif Okay-Fransız mandası döneminde İskenderun Sancağında Çerkes Öğretmenler, Yusuf Baran Beyi– Tırka Depê (1) ve Aşkın Trajedisi -I-, Dr. Serdal Kanuncu-Mutrib el Kasaid
Dergide kitap tanıtım yazılarıyla Selman Büyükaşık, “Javier Merias ve ‘Acı Bir Başlangıç Bu’ romanı” adlı eserini değerlendirmiş. Dergideki öykülere gelince… Antakya Öyküleriyle tanınan Dr. Necdet Özkaya, Teopolis=Tanrı’nın Kenti Serisi’nde “Antakya Misopogon’u”, Hulusi Atahan “Fatma” ve Av. İbrahim Ersuz da “Bakınız burası çok önemli: Sitenin dâhili emniyetinden sorumlu zat olabilir” başlıklı öykülere yer vermiş. Şiir bölümünde ise Sabahattin Yalkın “Zamanın Ölümü”, Hikmet Güzelkokar “Asma Dalı”, Çetin Kalkan “Antakyalı şair Sabahattin Yalkın” adlı şiirleri yer alıyor. A.Kadir Paksoy’un Günlerin Terkisinden başlıklı dikkatle izlenen günlük, sanat olayları, güncel haberler ve spor derginin içeriğini zenginleştiren konu başlıkları. Hatay’da gelişen olaylar ve Nurhan Sağlar’ın pasta ve yemek tarifleri de dergide yer alan yazılar arasında.