Pazartesi, Eylül 23, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHatay Sürücü Kurslarında Taban Fiyat Uygulaması Dönemi

Hatay Sürücü Kurslarında Taban Fiyat Uygulaması Dönemi

Akdeniz Bölgesinde ilk kez uygulanacak ve Hatay Valiliği tarafından taban fiyatı 1600 lira olarak belirlenen sürücü kursunda, 73 kurs sahibinden sadece 27 firma sahibinin bir araya gelmesinden dolayı taban fiyat uygulamasının işlevsel olması için çoğunluk sağlanamadı.

Hatay Sürücü Kurslarında Taban Fiyat Uygulaması Dönemi

Dün, Hatay Sürücü Kursları Derneği 2020 yılında kursiyerlerin ödeyeceği 1600 liralık taban fiyatının uygulanması ve denetlenmesi için Antakya Öğretmenevi’nde bir araya geldi. Toplantıya ilçe sürücü kursu firmaları da katılım gösterirken denetim mekanizmasının uygulanması için özel denetçi ile anlaşılma kararına varıldı.

Hassa ve Erzin’in Önünde Zor Bir Süreç Var

Hatay Sürücü Kursları Derneği Başkanı Hasip Türkay, Valilik tarafından uygun görülen taban fiyatı uygulamayan kursların denetlenmesi için denetçiye ihtiyaç duyduklarını söyleyerek, “Biz bu yıl fiyat belirlenirken dernek olarak Valilik toplantısında en makul kararı almaya ve uygulamaya çalıştık. Oradaki toplantımızda İlçe Milli Eğitim Müdürleri de yanımızdaydı. Bizimle aynı fikri paylaştılar. Taban fiyat belirlenirken hiçbir şey gizli yapılmadı. Biz bu fiyatları karşılıklı olarak belirledik ve çalışmalar sonucunda 1600 lirayı bulduk. Biz Akdeniz bölgesinde ilk kez taban fiyatı uygulayan derneğiz. Antalya 1500 lira yapmış, Osmaniye taban fiyatına geçme kararı almış. Şimdi yine fark ortaya çıkacak. Şu para bizi ancak kurtarabilecek bir para. Çevre ilçeler komşu illerden rahatsız olabilir ama başka çaremiz yok. Bu yüzden Hassa gibi Erzin gibi ilçelerimizin önünde zor bir süreç var” ifadelerine yer verdi.

Hatay Sürücü Kursları Derneği Başkanı Hasip Türkay’ın konuşmasının ardından Kayseri Merkezli True Dedektiflik işletmecisi Serdar Kaplanoğlu, katılımcılara taban fiyat uygulamasında denetlemenin nasıl yapılacağına ve uygulamayan firmaların karşılaşacağı hükümlülüklerden bahsetti.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER