Pazar, Eylül 22, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHATAY YÜZDE 13 İLE ÜÇÜNCÜ SIRADA

HATAY YÜZDE 13 İLE ÜÇÜNCÜ SIRADA

AKİB Koordinatör Başkanı Mahmut Arslan “AKİB olarak ihracatımız 2017 yılı Ekim ayında geçen yılın aynı dönemine göre % 9,4 artış gösterdi ve 1 milyar 7 milyon dolara çıktı. Demir ve Demir Dışı Metaller ve Çelik ihracatı % 70, Hazır Giyim ve Konfeksiyon % 28,3 ve Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri ihracatı % 19 oranında artış gösterdi” dedi.
AKİB Koordinatör Başkanı Mahmut Arslan, uluslararası pazarlarda ticaret yapmanın çok zor olduğu, küresel rekabetin çok yoğun hissedildiği günümüz ticaret dünyasında ihracat hedeflerine ulaşmanın büyük çaba gerektirdiğine dikkat çekerek, ülkemizin ihracat genelinde gösterdiği başarılı yükselişin, ihracatçıların özverili çalışmaları sayesinde mümkün olduğunu belirtti.
AKİB rakamlarını değerlendiren Mahmut Arslan, “Koordinatör Başkanı olduğum Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin 2017 yılı Ekim ayı rakamlarının 921 milyon dolardan 1 milyar 7 milyon dolara yükseldiği, geçen sene Ekim ayına oranla % 9,4 oranında bir artış olduğu görülmektedir. 2016 ve 2017’nin ilk 10 ayını değerlendirdiğimizde ise; 2017 yılı ilk 10 ayında 8 milyar 52 milyon dolar olan ihracatımızın 2016 yılı ilk 10 ayında 9 milyar 597 milyon dolara yükseldiği ve % 19,2 oranında arttığı gözlenebilir” dedi.
AKİB ihracatçılarının, ülkemiz ihracatına önemli oranda katkı sağladığına vurgu yapan Arslan, bunun en güzel ispatının her ay, her yıl, hedef yükselten ihracat rakamları olduğunu dile getirerek, “Ülke ekonomimizi düzlüğe çıkarmak için, her sektörde olduğu gibi bizim sektörümüzde ve AKİB’de de ihracatçılarımız görevlerini yapıyorlar ve yapmaya da devam edeceklerdir” diye konuştu.
Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller: 2017 yılı Ekim ayı su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörel bazda ihracat rakamlarına göre; Türkiye ihracatı, 2016 yılı Ekim ayına kıyasla, % 16 oranında artarak 194 milyon olarak gerçekleşti.
Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği’nin 2017 yılı Ekim ayı ihracat rakamları incelendiğinde ise; 26 milyon dolar su ürünleri ve hayvansal mamuller ihracatı gerçekleştirdiği görüldü. 2016 yılı Ekim ayına kıyasla sektör ihracatında % 3 oranında bir düşüş yaşandı.

Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği’nin 2017 yılı Ekim ayı değer bazında ihracatı il bazında incelendiğinde; Adana % 33 ile ilk sırada, Mersin % 23 ile ikinci sırada Hatay ise % 13 ile üçüncü sırada yer aldı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER