Çarşamba, Eylül 18, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHatay'da kanalizasyon sorunları sürüyor

Hatay’da kanalizasyon sorunları sürüyor

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, İskenderun’da süren TOKİ birinci etap inşaatı sırasında, Mustafa Kemal Mahallesi 544 Sokak’ta apartmanların tıkanan giderleri ve Hatay’da yaşanan kanalizasyon sorunlarının sıklığına dair bir açıklamada bulundu.

Deprem konutlarının inşası sırasında izlenen yanlış yöntemler sebebiyle her gün yıkık manzaralarla karşılaşıyoruz. Hatay, 6-7 Şubat depremlerinden sonra konut inşaatını hızlandırma gayesi ile 18 aydır adeta bir şantiye alanına dönüşmüş durumda.

İskenderun’da Mustafa Kemal Mahallesi’nde deprem konutlarının inşaatları devam ederken 544 Sokak’taki apartmanların giderleri tıkandı; kanalizasyon sisteminde biriken kirli atıklar evlerin birinci katlarına, temellerine ve bahçelere ulaştı. Kanalizasyon atıkları mahallenin ortasında birikmiş vaziyette; şirketin işlemlerinden dolayı mı ekiplerin be makina teçhizatın yetersizliğinden dolayı mı bu görüntüler meydana geliyor bilmiyoruz. Yurttaşa net bir cevap verilmediği gibi sorunlara çözüm de bulunmuyor.

Maalesef bu vaka tek değil; Hatay’ın çeşitli bölgelerinden son dört aydır kanalizasyon deşarjlarına dair sürekli ihbarlar alıyoruz. Bu ihbarlar, basit bir altyapı arızası olarak görülmemeli; eğer arızalar derhal giderilmezse, bölgemizde sağlık sorunlarının ve salgınların yayılmaya başlaması kaçınılmaz.

Zaten kırılgan bir durumda olan sağlık sistemi ve yurttaşlarımız buradan doğacak bir halk sağlığı sorunuyla baş edebilecek durumda değil. Sağlık çalışanları isyan noktasında, birçok alanda uzman ve ekipman eksikliği nedeniyle yeterli ve gerekli hizmet sunulamıyor, aile sağlığı merkezleri hala konteynerlerde hasta kabul ediyor.

“Bize oy verin, Hatay garip kalmasın” diyerek gözdağı veren iktidarın 18 ayın sonunda tek icraatının beton dökmek olmaması gerek. Yetkililere çağrımız şudur: Hatay halkının sağlığını önceleyen ve insan yaşamını merkeze alan politikaları acilen hayata geçirin.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER