Salı, Temmuz 2, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHatay'da Kore Kültür etkinliği düzenlendi

Hatay’da Kore Kültür etkinliği düzenlendi

Kore Kültür Merkezi, Kore Savaşı’nın 74. Yıl Dönümü’nü Hatay’da Kore-Türkiye Dostluk Kenti’nde düzenlediği özel bir etkinlikle kutladı. Hatay Valiliği ve AFAD iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinliğe binin üzerinde depremzede katıldı.

Etkinlikte, Kore’nin geleneksel kültürünü yansıtan yelpaze dansı ve popüler K-pop dans gösterileri sergilendi. Ayrıca, katılımcılara Kore mutfağının lezzetleri arasında yer alan kraliyet tteokbokkisi ve tavuk popcorn ikram edildi.

Hatay Vali Yardımcısı Doğkan Mızrak, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Kore’nin, Türkiye’ye verdiği destek ve dayanışmayı unutmaması ve bugün depremzede vatandaşlarımıza moral vermesi için teşekkür ederim,” dedi.

Katılımcılardan Elif Gaye Dinçel ise etkinlik hakkında şunları söyledi: “Bugünkü etkinlikte gördüğüm Kore geleneksel yelpaze dansı çok etkileyiciydi. Bu etkinlik sayesinde Kore kültürü hakkında daha fazla bilgi edindim.”

Kore Kültür Merkezi Genel Müdürü Jeon Seungchul ise gelecekle ilgili umutlarını dile getirdi: “Gelecekte Kore ve Türkiye’nin kültür-sanat yoluyla iletişim ve iş birliğini daha da güçlendirerek yakın bir dostluk kurmasını diliyorum.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER