Hatay Güney Rüzgârı Dergisi’nin kapak konusu:
Hatay Güney Rüzgârı Dergisi’nin Temmuzsayısında, Hatay’ın anavatana katılışının 76. Yılında kuruluş ve kurtuluş mücadelesini, “Hatay, Atasına Minnettardır” başlığıyla Hatay’ın aydınlığında günle ilgili tarihsel detaylara yer veriyor.
Fransız kaynaklarında çete savaşlarının belgeleri, günümüz savaş ve savaş senaryoları açısından da dikkat çekici.
Ülke gündeminin çok hızla değiştiği bir ortamı değerlendiren Gazeteci Mehmet Ali Solak, toplumsal olayları iyi irdelemeyenlere gönderme yaparak, ‘Bilenler bilmeyenlere öğretsin…’ başlığıyla okunmaya değer bir yazıyı kaleme almış. Adil Okay ise, “TÜRK-İSLAM SENTEZİ DE, İSLAM-TÜRK SENTEZİ DE İFLAS ETMİŞTİR. Ya da SOL MASKELİ IRKÇILIK HAKKINDA” başlığı yazısı kadar, Selman Büyükaşık’ın‘Freni patlamış bir hayal gücünün romanı: İSİMSİZ’ kitap değerlendirmesi de önemli ve anlamlı düşün yazılarından sadece bir kaçı.
Süheyl Budak’ın ‘Ali Yüce ve John Nash’ yazısı, emekli genel müdür Muammer Öcal’ın ‘Yunus Emre’ derlemesi, Hatice Elveren Peköz’ün ‘Nefretin Rengi Yok’ şiiri, Hüseyin Evcil’in ‘Yol Ayrımı’ denemesi ile Dr. Muhsin Boz’un ‘Joker’ anıları ile Hulusi Atahan’ın ‘Türk askeri, Türk anasını öldürmez’ başlıklı öyküleri her zaman olduğu gibi dikkat çekici.
Arif Suavi Okay, Antakyalı Eğitimci ve Sporcu Hamza Masaracı ile ilgili araştırıp derlediği önemli bir tarihi sayfaları okurlarıyla paylaşmış. Betül KenişAtar’ın “Madımak’ın Ateşi ne zaman diner?”, Yahya Aksoy’un ‘İpek Yolu’nda iz bırakanlar’ve Dr. Necdet Özkaya’nın ‘Asi Orontes’ten Musa Dağı’na’ başlıklı Antakya öyküsü de okunmaya değer.
Hatay’da gelişen haberlerden özetlere de yer ayıran Güney Rüzgârı, sağlık köşesinde Özel Akademi Hastanesi uzmanlarından Dr. Zuhal Buru’nun ‘Akciğer kanseri ile yaşam’ gibi günümüzün en çok konuşulan hastalığını ele alırken, sürekli izlenen Nurhan Sağlar’ın pasta tariflerinede yer vermiş.
Derginin temin yerleri her sayıda olduğu gibiSimge Süpermarket ile seçkin kitapçılardan temin edilebilir. İyi okumalar.