Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHatayın Lezzetleri Bizimle Yükseliyor projesi tamamlandı

Hatayın Lezzetleri Bizimle Yükseliyor projesi tamamlandı

“Hatay’ın Lezzetleri Bizimle Yükseliyor” Projesinin Kapanış Toplantısı ve Sertifika Törenini Protokol Üyelerin katılımı ile gerçekleşti. Toplantıda konuşan ATSO başkanı Hikmet Çinçin, mesleki donanımı olmayan, işsiz 50 bayana meslek edindirme olduğuna dikkat çekerek; “ T.C. Kalkınma Bakanlığı “Sosyal Destek Programı” kapsamında desteklenmeye hak kazanan “HATAY’IN LEZZETLERİ BİZİMLE YÜKSELİYOR” Projemizin hedefi Hatay genelinde mevcut ve hızla gelişmekte olan turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli ara elemanların yetiştirilmesi suretiyle il genelinde gastronomi turizminin hizmet kalitesini arttırmaktır. Hedef grubumuz yaşları 20-47 yaş arası T.C Vatandaşı, en az ilköğretim okulu mezunu mesleki donanımı olmayan, işsiz 50 bayandır. Proje Süresi 14 Ay Bütçe; 267.634TL dir. Projemizin ortaklarımız; Şehit Ahmet Benli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’dür.
Proje ortağımız Şehit Ahmet Benli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 25’er kişilik 2 adet endüstriyel mutfağında başlayan 450 saatlik “Aşçı Yardımcılığı” eğitimleri, 7 ay sürmüştür. Eğitimler cumartesi ve Pazar günleri yapılmıştır. Kursiyerlerimiz Antakya’daki yeme-içme tesislerinde 13 işgünü süresince staj yapmışlardır. Eğitim ve Staj süresince günlük 25 TL harçlık ödenmiştir.
Proje bütçemizi idareli harcamamız nedeniyle bütçemizde kısa süreli 2. Bir mesleki eğitim yapmaya yetecek para kalmıştır. Artan bütçemizle 48 kursiyere, 124 saat ve 16 işgünü süreli “ Pastacı Çıraklığı “ eğitimi de verilmiştir. Bu sayede, “Pastacı Çırağı” eğitimine de katılan kursiyerlerimiz, projemizle çift sertifika almaya hak kazanmıştır.
Proje sonunda; Turizm alanında verilecek mesleki eğitimlerle Hatay’daki işletmelerin hizmet kalitesinin yükselmesi ve tercih edilme oranlarının artmasına Daha geniş istihdam alanlarının yaratılmasına katkıda bulunulmuştur.
Projemizin Kapanış Toplantısı ve Sertifika törenimize katılarak bizleri onurlandıran tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER