Cumartesi, Temmuz 6, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHatayspor'un tek sahibi Hataylılardır

Hatayspor’un tek sahibi Hataylılardır

Hatayspor Kulübü Başkanı Levent Mıstıkoğlu, HRT’de yayınlanan ve Ömer Cihangir’in hazırlayıp sunduğu Spor Saati programının canlı yayın konuğu oldu.  Geçtiğimiz hafta gerçekleşen kongrede Hatayspor Kulübü Başkanlığı görevine getirilen Levent Mıstıkoğlu, Süper Lig’de mücadele eden Hatayspor’un son durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Kendisi hakkında sosyal medyada siyasetçi olduğu için eleştirilere yanıt veren Hatayspor Kulübü Başkanı Levent Mıstıkoğlu, “Siyaset sporda olmamalı. Sporun içerisinde her çeşit siyasi görüşten insanlar yer alır. Spor insanları bir araya getiren bir olgudur. Sporda siyasetin olduğu yerde başarı beklenemez. Bende eski bir siyasetçiyim ama ben 2002 yılında siyaseti bıraktım ve o günden bu yana siyaset için parmağımı dahi kıpırdatmadım. Çünkü benim için siyaset de bir meslek değil, Hatayspor Başkanlığı da meslek değildir. Görevimizi yaptığımız anda emaneti daha sonra bir arkadaşımıza devredeceğiz.” dedi.

BELEDİYE BAŞKANININ KULÜBE DESTEK OLMASI SİYASET DEMEK DEĞİLDİR

Belediye başkanlarının destek vermesinin kulübün siyasete alet olduğu anlamına gelmediğini belirten Hatayspor Kulübü Başkanı Levent Mıstıkoğlu, “Destek vermek demek, kulübü siyasete alet etmek değildir. Hatayspor’umuza destek veren herkesin desteği kıymetlidir. Hatayspor için bilet alıp maça giren insanın, bağış yapan iş insanının, sahada top toplayıcılık yapan kardeşimizin de desteği de bizler için çok kıymetlidir. Ama bunlar destek veriyor diye bir takıma siyaset girmemeli. Bundan önce kulüpte görev yapan başkanlarımız olmak üzere yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Hatayspor’u desteklemek her vatandaşın görevi olduğu gibi belediye başkanlarımızın, kamu kurum ve kuruluşlarının da görevidir. Destek veriyor diye kimse bu takımın üstünde değildir. Bu takımın tek sahibi Hatay’da yaşayan tüm Hataylılardır.” dedi.

Hatayspor’u profesyonel insanlarla yöneteceklerini belirten Hatayspor Kulübü Başkanı Levent Mıstıkoğlu, “Yönetim takımı yönetmiyor. Yönetim takımı yönetecek insanları yönetiyor. Dolayısıyla biz takımın profesyonel eller tarafından yönetilmesinden tarafız. Futboldan anlıyor diye yönetime bir arkadaşımızı koyduğunuz zaman takım başarılı olacak diye bir şey yoktur. Bizler bu takımı kurumsallaştırmak için Türkiye genelinde birçok Hataylı değerlerimiz var. Takımın yönetilmesi, yönetim kurulunda denetim yapması önemlidir. Yönetim kurulu takımı bizzat yönetenleri denetlemekle görevlidir. Biz Süper Lig’de olduğumuz için takımı profesyonel insanlarla yöneteceğiz. Bizler kısa sürede kurumsallaşacağız. Hatayspor’a 24 saatini vakfedecek ve ayıracak profesyonel insanları getirmek lazım.” dedi.

MAÇLARI İSKENDERUN’DA OYNAMAK İSTİYORUZ

Hatayspor’un bundan sonra maçlarının Hatay’da oynayabilmesi için Türkiye Futbol Federasyonu’ndan gelecek olan görevlinin vereceği rapora bağlı olduğunu belirten Hatayspor Kulübü Başkanı Levent Mıstıkoğlu, “Hatayspor’un maçlarını Sarıseki Stadı’nda oynaması açısından Hatay Valisi Mustafa Masatlı’yı ziyaret ederek durumu aktardım. Gençlik ve Spor İl Müdürü’nü arayarak stadın durumu hakkında TFF ile görüşmeler yapmasını söyledi. Bunun ardından yapılan girişimler sonucunda bu hafta içerisinde TFF’den bir görevli Hatay’a gelerek Sarıseki Stadı hakkında eksiklikleri tespit ederek bir rapor hazırlayacak. Hazırlanacak olan rapora göre TFF’den bir sıkıntı çıkmaz ise eksiklikleri tamamlamak için çalışmalarımızı başlatacağız. Çalışmalarımıza başlamamızın ardından en geç ikinci yarıyı Sarıseki Stadı’nda maçlarımızı oynarız diye düşünüyorum.” dedi.

HATAY’IN GENÇLERİNİ FUTBOLCU YAPMAK ZORUNDAYIZ

Amatör ligde mücadele eden takımlara destek vereceklerini belirten Hatayspor Kulübü Başkanı Levent Mıstıkoğlu, “İskenderunspor, Kırıkhanspor, Samandağpor da bizim takımımız. Aslında bu takımlar Hatayspor’un altyapısını oluşturan takımlardır. Bizler Hatayspor Kulübü olarak bu amatör takımlarımıza elimizden gelen her türlü desteği yapmak durumundayız. Çünkü biz o takımlarda gençlerimizi yetiştirip Hatayspor’a almak zorundayız. Dışarıdan sürekli futbolcu ithal edeceğimize Hatay’ın gençlerini futbolcu yapmak zorundayız. Hatayspor’umuzu altyapıdan futbolcuları yetiştirerek uzun vadeli yaşayabilen bir takım haline getirebiliriz. Hatay’ın amatör ligde olan takımlarına destek ve imkan verilmediği için gelişemiyorlar. Bu yüzden biz Hatayspor olarak bütün takımlara destek vereceğiz.” dedi.

ÖZHAN PULAT HOCAMIZ İLE DEVAM EDECEĞİZ

Süper Lig’de yeni sezonda Teknik Direktör Özhan Pulat ile yola devam edeceklerini belirten Hatayspor Kulübü Başkanı Levent Mıstıkoğlu, “Teknik Direktör konusunda Özhan Pulat hocamızla devam edeceğiz. Hatayspor’umuzu son 4 maçta oynattığı futbol ile ligde tutmayı başarmış, yetenekli, başarılı, dinamik ve genç bir hocamız. Erzurum’da kampımız 1 ay sürecek. Hazırlık maçlarının yapılıp yapılmayacağına teknik heyet karar verecek. Teknik heyetimiz yapmak isterse elbette hazırlık maçları yapılacaktır. Biz de yönetim kurulundan zamanı olan arkadaşlarımızla birlikte futbolcularımızı Erzurum kampında ziyaret ederek moral ve destek vermeye çalışacağız. İnşallah takımımızın bu çalışmalarla başarılı olması için elimizden gelen tüm imkanları seferber edeceğiz. Allah bizi mahcup etmesin.” dedi.

YILLIK BÜTÇEMİZİ OLUŞTURACAĞIZ, ŞEFFAF OLACAĞIZ

Bütçe konusunda şeffaf olacaklarının altını çizen Hatayspor Kulübü Başkanı Levent Mıstıkoğlu, “Borçlarla ilgili bu hafta çalışmalarımızı tamamlıyoruz. Arkadaşlarımız bu konuda çalışmalarını tamamladıktan sonra alacağımız ve vereceğimiz tutarları da öğrenmiş olacağız. Bundan sonraki aşamada ise yıllık bütçemizi oluşturacağız. Biz bahane üretmeye gelmedik. Bizler önümüze bakıyoruz. Hatayspor’un bugüne kadar kurumsal bir yapıya kavuşmadığı ve sabit gelirleri olmadığı için bütçe konusunda sıkıntımız olacağını zannetmiyorum.” dedi.

TARAFTARIMIZDAN SABIR İSTİYORUM

Hatayspor taraftarlarının takımlarına olan bağlılıklarından dolayı çok cefa çektiğini belirten Hatayspor Kulübü Başkanı Levent Mıstıkoğlu, “Hatayspor taraftarlarını tebrik ediyorum. Geçen sezon gerek Mersin’e giderek, gerekse deplasmanlara giderek çok cefa çektiler. İnşallah önümüzdeki sezon maçlarımızı Hatay’da oynatmak için tüm çalışmalarımızı tamamlayıp bu cefaya son verdireceğiz. Biraz daha sabretsinler. Sarıseki Stadı’nın eksiklikleri konusunda TFF görevlisinin hazırlayacağı rapor doğrultusunda çalışmalarımızı başlatacağız. Önceden olduğunu gibi bugün de, yarın da desteklerini esirgemesinler. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER