Perşembe, Eylül 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHBB Başkanı Öntürk Zafer Bayramı mesajı

HBB Başkanı Öntürk Zafer Bayramı mesajı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Öntürk, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Vatanımıza göz dikenlere karşı özgür ve bağımsız yaşamak adına verilen Kurtuluş Savaşımızı zaferle taçlandıran 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102’nci yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyorum.

30 Ağustos Zafer Bayramı, varoluşunu koruyan yüce milletimizin bağımsızlık ülküsünün kesin ve kalıcı zaferi olarak tarihe geçti.

Dumlupınar’da Gazi Mustafa Kemal’in askerî liderliğinde tek beden ve tek yumruk olan kahraman milletimiz; muhteşem bir zaferle Anadolu’nun sonsuza dek bir Türk yurdu olduğunu, kendi topraklarında ise asla yenilmeyeceğini başta emperyalist işgalciler olmak üzere tüm dünyaya bir kez daha kanıtladı.

I. Dünya Harbi’nin 30 Ekim 1918’de Mondros Ateşkesi ile sona ermesinin ardından başlayan Kurtuluş Savaş’ında, ülkemizi işgale yeltenen sözde galip devletlere karşı, ilk kurşunun Mehmet Kara ve arkadaşları tarafından Hatay’da atılması, Kurtuluş Savaşımızın işgalci düşmana karşı kazanılan ilk başarısı oldu.

Sömürgeci devletlere karşı toplu ve bilinçli olarak ilk silahlı mücadeleyi başlatan ve Türk vatanının ayrılmaz bir parçası olan Hatay’ımız, Anadolu’da başlatılan diriliş meşalesinin ilk kıvılcımı olma onurunu Kuvayımilliye ruhunda ilelebet muhafaza edecek.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin kazandığı bu zafer, Türk milletinin yeniden şahlanışını simgeliyor.

Tüm farklılıklarına rağmen ortak değerler etrafında bir araya gelebileceğini gösteren Türk milleti, eşsiz zaferiyle çetin zorluklar karşısındaki kararlı duruşunu yansıtıp Türk devletinin uluslararası düzeyde tanınmasını ve saygı görmesini de sağladı.

Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal’i ve silah arkadaşlarını minnetle yâd ediyor, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER