Cumartesi, Ekim 5, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHBB Drone ile ilaçlamayı sürdürüyor

HBB Drone ile ilaçlamayı sürdürüyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi sağlıklı ve temiz çevre anlayışıyla haşere ve vektörle mücadele çalışmalarına il genelinde devam ediyor.

 

HBB Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Eylül ayı boyunca 26 bin 28 farklı noktada yerden ve havadan olmak üzere gece ve gündüz ekipleriyle ilaçlama çalışmaları yürüttü.

Çalışmalar kapsamında 15 ilçede sinek, uçkun, larvasit, haşere ve kemirgenlerle mücadele etmek amacıyla 93,5 hektar alanı ilaçlayan Büyükşehir ekipleri çalışmalarını konteyner kentlerde yoğunlaştırdı.

Sinek ve haşerelerin üremesine elverişli noktalar ve karadan ulaşılamayan bölgelerde drone ile ilaçlama yapan İlaçlama Birimi ayrıca kırsal alanlar, su kanalları, dereler, fosseptik çukurları gibi çeşitlik noktalara da müdahalelerde bulundu.

Halk sağlığı ve temiz çevre parolasıyla haftanın yedi günü ve mesai kavramı gözetmeksizin ilaçlamaların süreceğini ifade eden yetkililer vatandaşların ilaçlama taleplerini ALO 153 hattı veya “Beyaz Masa” sosyal medya hesabı üzerinden iletebileceklerini belirtti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER