Çarşamba, Nisan 2, 2025
No menu items!
Ana SayfaHatayHBB Ramazan'da etkinlikler düzenledi

HBB Ramazan’da etkinlikler düzenledi

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), ramazan ayı içerisinde hem ramazan ayının maneviyatını öne çıkaran hem de vatandaşların kaliteli zaman geçirmelerine yönelik kültürden sanata birçok farklı etkinliğe imza attı.

 

Ramazan ayının bereketi, HBB öncülüğünde Hatay’ın dört bir yanında kurulan kardeşlik sofralarında coşku ve maneviyatla yaşandı. “Bu Sofrada Kardeşlik, Ramazan’da Bereket Var” sloganıyla düzenlenen iftar organizasyonlar ile Hataylı vatandaşlar birlik ve beraberlik içerisinde iftarlarını gerçekleştirdi.

15 İlçede İftar Çadırları Kuruldu

Hatay Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, 15 ilçede iftar çadırları kurarak Ramazan ayı boyunca vatandaşları aynı sofrada buluşturdu. Antakya, İskenderun, Kırıkhan, Reyhanlı, Defne ve Dörtyol’da her gün sabit çadırlarda iftar verilirken; Belen, Hassa, Erzin, Payas, Yayladağı, Arsuz ve diğer ilçelerde belirli günlerde kardeşlik sofraları kuruldu.

Ramazan ayında birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu en güzel şekilde yaşatan Büyükşehir Belediyesi, şehrin dört bir yanında kurduğu kardeşlik sofralarıyla hem gönülleri hem de sofraları bereketle buluşturdu.

Başkan Öntürk’ten Birlik ve Mücadele Vurgusu

HBB Başkanı Mehmet Öntürk, düzenlenen iftar sofralarında Hatay protokolü, STK temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya gelerek önemli mesajlar verdi. “Tarihi bir iş yapıyoruz. Türkiye’nin gözü üstümüzde. Şehrimizi ayağa kaldırırsak, bu başarı hepimizin başarısı olacak.” diyerek birlik ve beraberlik vurgusunda bulundu.

Sosyal Yardımlarla Hatay’da Yüzler Güldü

Ramazan ayı boyunca sosyal yardımları da ihmal etmeyen HBB, 100 milyon TL bütçe ayırarak 50 bin ihtiyaç sahibine kişi başı 2 bin TL yardım ulaştırdı. Yardımların adil ve hızlı bir şekilde dağıtılabilmesi için kapsamlı bir tespit süreci yürütüldü ve ödemeler aşamalı olarak gerçekleştirildi.

Kültürel ve Sanatsal Programlar Gerçekleştirildi

Ramazan ayının manevi atmosferine katkı sunmak amacıyla, iftar çadırlarında kültürel ve sanatsal etkinlikler de düzenlendi. Tasavvuf müziği dinletileri, çocuklara özel Karagöz-Hacivat gösterileri, animasyon etkinlikleri ve manevi sohbetlerle dolu programlar, vatandaşların gönüllerine dokundu.

Ayrıca, Hayati İnanç, Nurullah Genç ve Bahadır Yenişehirlioğlu gibi önemli isimlerin söyleşileri büyük ilgi gördü. Ramazan konserlerinde ise Ömer Karaoğlu ve Necip İsmail Karakaya gibi sanatçılar sahne alarak manevi coşkuyu, doruğa çıkardı.

Hatay, Sanatla Ayağa Kalkıyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi, “Hatay Sanatla Ayağa Kalkıyor” sloganıyla düzenlediği etkinliklerle kentin kültürel mirasını ve dayanışma ruhunu güçlendirdi. Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı da ramazan boyunca cami, park ve kamu alanlarında özel temalı aydınlatmalar yaparak maneviyatı daha da pekiştirdi.

Gıda Denetimleri ile Sağlıklı İftarlar

HBB Zabıta ekipleri, ramazan boyunca gıda güvenliği konusunda titizlikle denetimlerini sürdürdü. Kasap, fırın, pastane ve marketlerde yapılan hijyen ve fiyat denetimleriyle vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşması sağlandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER