Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHEM Kursiyerlerine ‘Tüp Bebek’ Semineri…

HEM Kursiyerlerine ‘Tüp Bebek’ Semineri…

İskenderun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde personel ve kursiyerlere yönelik Devlet Hastanesi Üroloji Bölümü Uzmanı Doktoru Burak Sivaslıoğlu “Kısırlık ve Tedavisi” semineri verildi.

İskenderun HEM Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen seminer ilgi gördü. İskenderun Devlet Hastanesi Üroloji Bölümü Uzman Doktoru Burak Sivaslıoğlu, “Kısırlık ve Tedavisi” konusunda bilgi vererek “Tüp bebek tedavisi artık eskisi gibi değil. Son 5–10 seneye göre daha farklı şeyler yapabiliyoruz. Konumuz İnfertilite yani kısırlık. Kısırlık kelimesini çok fazla kullanmayı sevmiyoruz. Zor bir kelime olsa da İnfertilite kelimesini kullanıyoruz. Çünkü kısırlık denilince sanki çözüm yokmuş gibi gözüküyor” dedi.

Bir yıl süreyle bir çiftin istediği halde çocuk sahibi olamaması durumuna İnfertilite denildiğini ifade eden Uzman Dr. Sivaslıoğlu “Ama bu çiftteki kadının yaşı 35’in üzerindeyse, yani yumurta azalmaya başlamış ise, o zaman 6 ay süre geçtiğinde mutlaka buna İnfertilite diyoruz ve doktorlarınıza başvurmanızı söylüyoruz. Evli çiftlerin çocuk sahibi olmama problemlerinin sadece kadın faktöründen değil, yüzde 50’ye varan oranlarda erkeklere bağlı faktörlerden kaynaklanabileceğini de söylemek istiyorum. Erkekte kısırlığı ailevi sebepler, hormon bozuklukları, genetik bozukluklar, geçirilmiş iltihabi hastalıklar, geçirilmiş kasık bölgesi ameliyatları ve çevresel faktörleri neden olabilir. Özellikle sigara kullanımı tüm sperm parametrelerini bozar. Bu sebeple erkeklere de sigara kullanımını azaltmalarını söylüyoruz” diye konuştu.

Salonda bulunan bayan ve erkek katılımcılar ise merak ettikleri tüm soruları Uzman Dr. Sivaslıoğlu’na sorma ve yanıt alma şansı buldular.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER