Çarşamba, Ekim 23, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakyaHırvatistan Antakya'da okul yapıyor

Hırvatistan Antakya’da okul yapıyor

Antakya ilçesinde Hırvatistan Cumhuriyeti hükümeti tarafından yaptırılacak olan 16 derslikli Hayrettin Özkan Ortaokulu’nun temeli atıldı.

Temel atma törenine Hırvatistan Ankara Büyükelçisi Hrvoje Cvıtanovıc, Hatay Vali Yardımcısı Gökay İçen, İl Müdürü Dr. Harun Tüysüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Tecimen ve Birleşmiş Milletler Temsilcileri katıldı. Hırvatistan Hükümeti tarafından tahsis edilen 2,5 milyon avro ile 16 derslikli okulu yeniden inşa edecek ve tam donanımlı hale getirecek. Bu okulda aynı anda 480 öğrenci eğitim görebilecek.

CVİTANOVİC: “TÜRKİYE’NİN TOPARLANMASINA KATKI SUNMAYI KENDİNE GÖREV OLARAK GÖRÜYORUZ”

Hırvatistan Büyükelçisi Hrvoje Cvitanovic, “Hırvatistan, Aralık 2020’de yıkıcı bir depremle sarsıldığında Türkiye büyük bir dayanışma gösterdi. Bunu unutmadık ve bu nedenle depremlerin ardından Türkiye’nin toparlanmasına katkıda bulunmayı kendimize görev olarak görüyoruz.” dedi.

VİNTON: BU OKUL BÖLGEDEKİ ÇOCUKLAR İÇİN UMUT OLACAK

UNDP Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, “Güvenli ve sağlam okullar, felaketin ardından depremden etkilenen bölgeleri terk eden binlerce kişiyi evlerine dönmeye ikna etmek için hayati önem taşıyor. Burada kapsayıcı eğitim için bir model oluştururken yaptığımız gibi ‘daha iyiyi inşa etmek’, bölgedeki çocuklar ve aileler için umudu ve normalleşme duygusunu yeniden sağlamanın bir yoludur.” dedi.

İÇEN: HIRVATİSTAN VE UNDP’YE MÜTEŞEKKİRİZ

Hatay Vali Yardımcısı Gökay İçen de “Depremden etkilenen bölgedeki engelli çocukların eğitime sınırsız erişiminin yeniden sağlanması hayati önem taşıyor. Engelli çocukların akranlarıyla birlikte öğrenebilmeleri ve oynayabilmeleri için hem mimari hem de yaklaşım olarak engelli dostu bir model oluşturmaya yönelik bu girişim için Hırvatistan ve UNDP’ye müteşekkiriz.” dedi. Konuşmaların ardından okulun temeli atıldı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER