Pazartesi, Eylül 30, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHizb-ut Tahrir üyeleri Suriye’ye geçecekti!

Hizb-ut Tahrir üyeleri Suriye’ye geçecekti!

Hatay’ın İskenderun ilçesin de polis şüphelendiği araçta yaptığı aramada Suriye’ye savaşmak için gitmek isteyen terör örgütü üyelerini yakaladı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ne bağlı Terörle Mücadele Büro Amirliği ekipleri Hatay istikametine gitmekte olan bir aracı durdurarak inceleme yaptı.

Araçta bulunan biri bayan 4 şahsın durumundan şüphelenen polis, araç ve şahıslar hakkında sorgulama başlattı. Yapılan incelemede gözaltına alınanlardan R. E.’nin Hizb-ut Tahrir terör örgütü üyesi olduğu, İstanbul ve Erzurum illerince terör örgütü kurma yönetme ve terör örgütü üyesi olma suçundan 15 yıl kesinleşmiş cezasının bulunduğu tespit edildi.

Araç içerisinde bulunan M.K ve M.A.Z isimli şahısların R.E isimli teröriste Suriye ülkesine kaçak yollardan geçmesi için yardım ve yataklık ettikleri, ayrıca M.K isimli zanlının yapılan detaylı araştırmasında daha önce DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu, örgütün son günlerde aldığı darbeler üzerine El Nusra Terör örgütüne katıldığı ve sözde Cihat amacıyla yasadışı yollardan Suriye Ülkesine gitmeye çalıştığı tespit edildiği öğrenildi.

Emniyet de yapılan sorgulamalarının ardından İskenderun Adliyesine sevk edilenler İskenderun Sulh Ceza Hakimliğince M.K, M.A.Z., R. E. isimli şahıslar tutuklandı. F.N.G isimli kadın Adli Kontrol Kararıyla serbest bırakıldı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER