Hünerli Eller Hünerli Kadınlar Projesi kurslarına katılanlar törenle sertifikalarını aldılar.
Projede bayanların iş hayatına atılması ve istihdama katkı sunmaları hedefleniyor.
Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programları kapsamında desteklenen, Türk Kadınlar Birliği Derneği İskenderun Şubesi tarafından yürütülen ‘Hünerli Eller Hünerli Kadınlar Projesi’ Sertifika töreni İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlendi.
‘Hünerli Eller Hünerli Kadınlar’ Projesi’ne İTSO ve TOBB Hatay Kadın Girişimcileri de destek vererek, kadınların istihdam edilmesine öncülük ettiler.
Türk Kadınlar Birliği Derneği İskenderun Şubesi Başkanı Canan Gencer, Sertifika töreninin açılışında yaptığı konuşmasında, “Türk Kadınlar Birliği İskenderun Şubesinin kabul edilen SODES Projesinde, ‘Hünerli eller Hünerli kadınlar’ projesi kapsamında 4.5 ay süreyle Aşçı yardımcılığı kursları verildi. Projedeki amacımız, Beşeri sermayenin geliştirilmesi ve Toplumsal bütünleşmenin güçlendirilmesi amacıyla oluşturulan Sosyal Destek (SODES) 2017 yılı Projesi kapsamında hazırladığımız ‘Hünerli Eller Hünerli Kadınlar’ projesi 4.5 ay süre ile Aşçı yardımcılığı kursları verildi. Temennimiz Kursa katılan bayanlarımıza iş kurma imkanı ve istihdam oluşturmaları sağlanacak. Amacımız burada bayanlarımızı iş hayatına kazandırmak ve meslek sahibi olmalarına yardımcı olmaktır. Projemize destek veren ve yanımızda olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi. Sertifika törenine katılan Hatay Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu’da İTSO HalilŞahin Meclis Salonunda kursiyerlere ve sertifika törenine katılanlara hitaben yaptığı konuşmasında; “Bu gün bu sertifika töreninde Türk Kadınlar Birliği İskenderun Şubemizdeki hanımların heyecanlarını en üst seviyede gördüm. Sizleri tekrar motive edebilmek adına Bu törene katılmayı kendime görev bildim. Bu SODES projesi Türkiye’de 32 ilde kullanılıyor. Bu da adı üstünde Sosyal Destek Programı. Kalkınma Bakanlığı Finanse ediyor. İllerde bir Vali yardımcısı koordinatörlüğünde yapılıyor. İlin performansına göre Kalkınma Bakanlığından o illere ödenekler ayrılıyor. 2017 yılı başında Hatay’da göreve başladığımda SODES bütçemiz 2 milyon 600 bin liraydı. Şu anki bütçemiz 12 milyonun üzerinde. Bundan sonra 2018 bütçesinde daha da yukarılara çıkacağımızı tahmin ediyorum. 20 milyonlara doğru çıkacağımızı tahmin ediyorum. Bunun için de Valilik çe yürüttüğümüz 5 tane projemiz var. Bir kısmı burada da uygulanıyor. Fakat İskenderun’da gördüğüm bir eksiklik var. İskenderun’da çok fazla proje yapılmamış. Bundan sonra Kaymakamlığımızın da desteğiyle daha fazla projeye katkı verileceğini tahmin ediyorum. Türk Kadınlar Birliği Derneği İskenderun Şubesine de projede gösterdikleri gayretlerden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Hatay Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Hatay Valiliği SODES Proje Brim Sorumlusu Mehmet Koca ve İskenderun İş-Kur Müdürü Mehmet Yüksel tarafından 17 kursiyerlere belgeleri verildi. Sertifika törenine Hatay Valiliği SODES birimi uzmanı Ali Onur da katıldı. Proje koordinatörü olan Yüksel Subaşı Köse de, gerek projenin hayata geçirilmesi sürecinde gerekse kursların başlamasından sonra 4.5 ay boyunca özverili gayretleri ile kursiyerlerle birebir ilgilenerek, projenin yürütülmesinde önemli gayretleri oldu.
Belgelerine alan ve iş kurmak isteyen kursiyerlerde sertifika töreni sonrası yetkililere teşekkür ederek, günün anısına toplu halde fotoğraf çekindiler.