Cumartesi, Eylül 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaDefneHüzmeli Acılı Aileyi Ziyaret Etti

Hüzmeli Acılı Aileyi Ziyaret Etti

Demokrasi ve Atılım Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli, Suudi Arabistan yargısının haklarında idam kararı verdiği Mehmet-Anıl Binicioğlu kardeşlerin ailesine destek ziyaretinde bulundu.

Acılı aileye sürecin başından bu yana destek olduğunu kaydeden Hüzmeli, iki kardeşin suçsuz olduğuna inandığını, suçlu olmuş olsalar dahi Türkiye Cumhuriyeti makamlarının girişimleriyle haklarındaki idam kararının bozularak cezanın Türkiye’de çekilmesinin sağlanabileceğini belirtti. Emsal kararların daha önce de yaşandığını belirten Hüzmeli, aile ile de görüşerek her zaman yanlarında olduğunu kaydetti.

HÜZMELİ: YETKİLİLER ÜZERLERİNE DÜŞENİ YAPMALIDIR

Aileyi ziyaretinde son durum ile ilgili de bilgi alan Hüzmeli, ailenin sesinin yetkili mercilere duyurulması konusunda elinden geleni yapacağını kaydetti. Hüzmeli açıklamasında; “Türkiye Cumhuriyeti devleti çok güçlü bir devlettir. Ben yetkililerimizin bu konuda Suudi makamlarıyla iletişime geçerek gerekli kararın alınabileceğine inanıyorum. Burada gözü yaşlı gelecek iyi haberi bekleyen bir anne ve kardeşler var.

Yetkililerimizden ricamız gereken girişimleri bir an önce yapmaları ve iki kardeşin cezalarını Türkiye’de çekmeleridir. Türkiye Cumhuriyeti, yurtiçinde olduğu gibi yurtdışındaki vatandaşlarının da canlarını korumakla yükümlüdür” ifadelerini kullandı. Binicioğlu ailesinin her zaman yanında olduğunu kaydeden Hüzmeli, üzerine düşen her vazifede görev almaya hazır olduğunu kaydetti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER