Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelİbni Sina Anadolu Lisesi- Romanya'da

İbni Sina Anadolu Lisesi- Romanya’da

 
İbni Sina Anadolu Lisesi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca desteklenen “Challenging Communication In A Committing Community – Rekabete Dayalı İletişim” adlı Erasmus Plus Stratejik Okul Ortaklığı kapsamında Romanya’nın Botoşani şehrindeki “Liceul Teoretic Dr. Mihai Ciuca” Okulu’na yaptığı geziden döndü.

İbni Sina Anadolu Lisesi, iki yıldır başarıyla yürüttüğü Avrupa Birliği Projesi’nin son hareketliliğini 12-20 Mayıs 2016 tarihleri arasında Romanya’ya gerçekleştirdi. Öğrenci çalışmalarının ve kültürümüzün tanıtıldığı, “Demokrasi” konulu münazaraların yer aldığı bu toplantıya Proje Koordinatörü ve İngilizce Öğretmeni Filiz Egemen ve 4 öğrenci ( Sedef Topalı, Berkay Yalovaç, Cansu Arslan, Egemen Giray) katıldı.

Proje Koordinatörü ve İngilizce Öğretmeni Filiz Egemen, “Projemizi Danimarka, Polonya, Romanya ve Türkiye’den birer okulun ortaklığıyla yürütüyoruz. Şu ana kadar
Şubat 2015’te 1 öğretmen, bir idareci, 8 öğrenci olarak Danimarka’da gerçekleştirdiğimiz
toplantıda konumuz “innovations” (yenilikler) idi. Ögrencilerimiz 4 ülkeden karışık gruplar halinde icatlar tasarlayıp, sundu.
Mayıs 2015’te 1 öğretmen, 5 öğrenci olarak katıldığımız Polonya toplantısında konumuz “freedom” (özgürlük) idi. Öğrencilerimiz 4 ülkeden karışık gruplar halinde özgürlük konulu şarkı, şiir ya da drama yazıp, performanslarını sergiledi.
Projemizin 3. Hareketliliği 16-23 Ekim 2015 Türkiye’de gerçekleşti. Yabancı konuklarımızı elimizden geldiğince ağırladık, okulumuzu, çevremizi, kültürümüzü tanıttık. Konumuz “Art” (Sanat) idi. Ögrencilerimiz yine uluslararası gruplar halinde seçtikleri bir şarkıyı resmetti. Çalışmalar “Yeni Bir Sanat Yarat” adlı uluslarası sergide Primemall alışveriş merkezinde sergilendi. Çok ses getiren bir etkinlik oldu.
Geçtiğimiz hafta projemizin son hareketliliğini Romanya’ya gerçekleştirdik. Demokrasi konusundaki münazaralarda öğrencilerimiz çok başarılı performanslar sergileyip, evlerine başarı belgeleriyle döndü.”

İki yıl süren bu projenin öğrencilere İngilizce iletişim becerilerini geliştirmenin yanı sıra, işbirlikçi öğrenme, teknoloji kullanımı, farklı kültürlere karşı farkındalık yaratma, yaratıcı ve eleştirel düşünme gibi birçok konuda katkısı olduğunu belirten Okul Müdürü Kenan Tıraş, “öncelikle İbni Sina Anadolu Lisesi’ne bu imkanı sunan Türkiye Ulusal Ajansı’na, sonra bu projenin hazırlanması ve yürütülmesinde emeği geçen İngilizce Öğretmeni’miz Filiz Egemen’e teşekkür ediyoruz.” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER