Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelİLESAM, Kitap Fuarı’nı değerlendirdi

İLESAM, Kitap Fuarı’nı değerlendirdi

İLESAM Hatay İl Temsilcisi M. Adil ÇETİN, ilimizdeki şair ve yazarlarla birlikte düzenlediği basın toplantısında geride kalan Hatay Kitap Fuarını değerlendirirken hem övgüler yağdırdı hem eksikleri ortaya koydu, biraz da eleştirilerde bulundu.
Basın açıklamasında, Antakya’da Otogarın yanında, Primeall AVM’nin üst tarafında gerçekleştirilen ve 10 gün devam eden Kitap Fuarı’nda 125 yayınevi ve 5 sahaf’ın stant açtığını hatırlatan İLESAM sözcüsü ve temsilcisi Adil Çetin şöyle devam etti:
“Kitap Fuarında, kısa adı İLESAM olan Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği Hatay İl Temsilciliği olarak biz de bir stant açarak 30 Hataylı yazar ve şairi okuyucu ile buluşturduk. İLESAM Hatay İl Temsilcisi olarak yapmış olduğum organizasyon ile her gün 3 Hataylı yazar ve şair İLESAM standında kitabını imzalayarak, tanıtımını yaparak okuyucu ile sohbet etme imkânı buldu.
Kısa adı HAŞYAD olan Hatay Şairler Yazarlar Derneği de son anda bir stant açarak yine Hatay’ın yazar ve şairlerine yer verdi. Onların kitap imzalamalarına fırsat tanıdı.
Hatay Antakya’da düzenlenen kitap fuarı okuyucuyu kitap ve yazarla buluşturarak önemli bir etkinliğe imza atmış oldu.
Hatay’da ilk defa gerçekleştirilen ve yoğun bir iştirakin olduğu bu kitap fuarı insanlarda okumaya, kitaba karşı bir ilginin, merakın oluşmasına katkı verdi.
Büyükşehir Belediyesine ait otobüsler her gün okullardan öğrenci taşıdılar fuar alanına. Öğrenciler bol bol fotoğraf çektirdiler. Kitap kokulu havayı teneffüs ettiler. Kitaba karşı bir aşinalık oluştu.
Bu vesile ile kitap fuarının Hatay Antakya’da yapılmasını sağlayan Eylül Fuarcılık ve Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne ve özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkür ediyorum.
Hatay insanını böyle bir ilkle buluşturdular. Önümüzdeki yıllarda daha düzenli, daha büyük, daha mükemmel kitap fuarları gerçekleştirmelerini diliyorum.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER