Perşembe, Ekim 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunİMYO, törenle hizmete açıldı.

İMYO, törenle hizmete açıldı.

6 Şubat depremlerinde aldığı ağır hasar sonrası yıkılan ve yeniden yapımına başlanan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İskenderun Meslek Yüksekokulu (İMYO), düzenlenen görkemli açılış töreniyle yeniden hizmete açıldı.

6 Şubat depremlerinde aldığı ağır hasar sonrası yıkılan ve yeniden yapımına başlanan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İskenderun Meslek Yüksekokulu (İMYO), düzenlenen görkemli açılış töreniyle yeniden hizmete açıldı. İSTE ile Eymir Kültür Vakfı arasında geçtiğimiz yıl Haziran ayında iş birliği protokolü imzalanan ve Kasım ayında yapım çalışmaları için arazisi vakfa teslim edilen İMYO, 2024- 2025 Eğitim- Öğretim Yılının ilk gününde, 14 Ekim’de, yeniden açıldı. İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’nin ev sahipliği yaptığı açılış törenine önceki dönem Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı ve ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, İskenderun Belediye Başkan Vekili Alper Ermisket, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Açık, Eymir Kültür Vakfı Başkanı Ömer Kaymakçalan ve vakıf yönetim kurulu üyeleri, hayırsever bağışçılar, İSTE akademik ve idari personeli, öğrenciler ve bölge halkı katıldı.

İSTE ile Eymir Kültür Vakfı arasında imzalanan protokol çerçevesinde çelik konstrüksiyonla inşa edilen ve bu özelliği ile deprem bölgesinin ilk örneklerinden biri olan 4 derslik, 6 laboratuvar ve 5 atölyenin yanında orta alan ve kantinin yapımı tamamlandı. Yeniden yapım sürecinin hikayesini misafirlere anlatan Eymir Kültür Vakfı Kalıcı Yapılar Başkanı İsmail Işık “Binaların yeni döneme yetiştirilmesi için 10 ay gibi kısa bir sürede tamamlandığını” belirterek “başta kendilerine her konuda destek olan Rektör Prof. Dr. Tolga Depci olmak üzere yeniden yapımda emeği geçen, ayni ve nakdi bağışta bulunan herkese teşekkür ettiğini” ifade etti.

Açılış töreninde konuşan Eymir Kültür Vakfı Başkanı Ömer Kaymakçalan, “ODTÜ mezunu, yönetici ve öğrencilerinin el ele vererek okulun yapımına destek verdiklerini” ifade ederek, “Vakfımız daha önce Kocaeli ve Van’da meydana gelmiş depremlerden sonra da eğitime hizmet eden çalışmalara imza atmıştı. İnşallah, bundan sonra böyle büyük deprem felaketleri olmaz. Burada biz ODTÜ mezunu, öğrencisi ve yöneticisi olarak, ODTÜ rektörümüzden başlayarak, birlik olarak Türkiye’nin hizmetindeyiz. Burada yaptığımız eser, bu amaca küçük bir katkıdır. Burada eğitim görecek gençlere sağlık, mutluluk ve başarılar diler, saygılar sunarım.” dedi.

Açılış töreninde konuşan Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşları rahmetle andığı ifade ederek şunları söyledi: “Deprem döneminde buradaydık. Rektör hocamız ile hiç ayrılmadan gece gündüz birlikte hizmet ettik. Bu büyük afet gösterdi ki Türk milletinin vefakarlığı her şeyden daha büyüktür. İlk anda ihtiyaç duyduğumuz her şey Türkiye’nin dört bir yanında gönderildi. Hatay, depremin en çok kayba neden olduğu il oldu. Şu anda görüyoruz ki Hatay’ın yeniden ayağa kalkması için de tüm Türkiye yanımızda. Bugün eğitime katkı veren Eymir Kültür Vakfı yetkililerine ve eğitime gönül vermiş Rektörümüz Prof. Dr. Tolga Depci’ye çok teşekkür ediyorum. Bağışlarıyla yeniden inşa sürecine katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.”

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ise yaptığı açılış konuşmasında “İskenderun Meslek Yüksekokulumuzun kısa sürede tamamlanmasından ve öğrencilerimizle buluşmaktan dolayı mutluluk duyuyorum” diyerek söze başladı ve “meslek yüksekokullarının ülkenin kalkınması noktasında önemli bir yere sahip olduklarını” vurguladı. Yeniden yapım çalışmalarının nasıl başladığını ve ilerlediğini anlatan Rektör Depci misafirlerle özel bir anısını paylaşarak sözlerine şöyle devam etti: “2009 yılında kızımı ilk kez kucağıma aldığımda mutluluktan nefesim kesilmişti. Kızımı ağladığında eşime verip hemen emzirmesini istemiştim. Birkaç gün önce okuduğum bir haberle ise bu günleri hatırladım ve gözlerim doldu.  Haberde zulüm altındaki Filistin’de, Gazze’de annelerin bebeklerini emzirmesine bile izin verilmediğini ve ölüme terkedildiğini belirtiyordu. Bu sebeple Güçlü üniversite, güçlü sanayi, güçlü ülke. Eğitim güçlüyse, sanayimiz güçlü oluyor, ülkemiz de böylece güçlü oluyor. Demek ki biz doğru yoldayız. O yüzden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ım dediği gibi ‘ara eleman değil, aranan eleman’ yetiştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Biz güçlü olursak tüm mazlumların sesi olup onlara destek olmaya devam edebiliriz. Bu hususta bize destek sunan, okulumuzun ayağa kalkmasına yardımcı olan tüm bağışçılarımıza şükranlarımı sunuyorum.”

Önceki dönem Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, “açılan kampüsle İskenderun Meslek Yüksekokulu’nun yeniden hayat bulduğunu” ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü: “bu sıralarda yetişecek aranan elemanlarla yerli ve milli teknolojinin gelişimine katkı sunulacak. Bugün burada yalnızca bu binaların açılışını yapmıyoruz. Hep birlikte eğitim meşalesini tekrar alevlendiriyoruz. Geleceğimize yapılan bu yatırımlar yalnızca bu bölgeyi değil, ülkemizi de aydınlatacak. İskenderun Teknik Üniversitesi ile yapacağımız iş birlikleri hem araştırmaların hem de teknolojik gelişimin bu topraklarda can bulmasına vesile olacaktır. Biz Orta Doğu Teknik Üniversitesi olarak buradaki öğrencilerin geleceği için üzerimize düşecek ne varsa yapmaya, burada gösterilen bu büyük emeğin, bu büyük çabanın yanında olmaya hazırız.”

Açılış konuşmalarının ardından plaket ve hediye takdimi ile devam eden açılış töreninde daha sonra tamamlanan binalar için kurdele kesimi yapıldı. Misafirleriyle derslikleri, laboratuvarları, atölyeleri ve sosyal alanları gezen Rektör Depci ve Eymir Kültür Vakfı yetkilileri yapım sürecini ve bundan sonrası için yapılan planları anlattı. Misafirler ayrıca, “Deprem Şehitleri anısına yapılan Deprem Sergisini” ve   “Gazze İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sufyan Tayeh ve Tüm Filistinli Şehitlerin Anısına Filistin Sergisi” sergisini de ziyaret etti.

Açılış töreninde son olarak sanat camiasından Asım Kuzuluk, Ege, Hamdi Alkan, Hüsamettin Subaşı, İzzet Altınmeşe, Keremcem, Neşe Dilekçioğlu, Rabia Yetkin Karabulut, Recep Kaymak ve Sümer Ezgü sahne aldı. Misafirlerin keyifli vakit geçirdiği sahne performanslarıyla İMYO Açılış Töreni taçlandırılmış oldu.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER