Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderunİnsanların Talebi Çok Ama Konut Yok!

İnsanların Talebi Çok Ama Konut Yok!

İskenderun Emlakçılar Derneği Başkanı Müntecep Bektaşlı, Sosyal medyada emlakçı olmayanların alım satımından mustarip olduklarını belirterek gayrimenkul kiralama ve satışını ehliyetli bilirkişiler üzerinden yapılması gerektiğini savundu.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleriyle büyük bir yıkıma uğrayan Hatay’da özellikle de İskenderun’da emlakçılar özellikle ev ve iş yeri kiralayacak yer bulmakta güçlük çekiyor. Depremle birlikte ev kira fiyatlarının fahiş bir şekilde yükselmesini de doğru bulmayan emlakçılar, müşteri ve mal sahibi arasında çoğu zaman büyük bir fiyat uçurumuyla karşı karşıya kalıyor.

Dernek Başkanı Bektaşlı, Satışlar ve kiralamaların, ehliyetli bilirkişiler üzerinden yapılması gerektiğinin altını çizerek “Biz kurumsal olarak çalışıyoruz. Kurumsallar (ekspertiz )uzman incelemesi yaparak gerçek fiyatlarının üzerinden değerlendirme yapılması gerekiyor. Fakat bir sürü sosyal medya üzerinde bazı paylaşımlar oluyor, kiralık ya da satılık şeklinde, onlarda bu işin erbabı değil! Bu işin ehli olmadığından dolayı fazla fahiş fiyat veriyor, ‘yeter ki ben satayım’ diye fiyat çıkıyor. Onlar tabi ki bizim bilgimiz dahilinde değil, sosyal medya üzerinde yapılan satışlar, muhakkak denetim altına alınması gerekiyor. Çünkü kurumsal resmi çalışan esnaf, emlakçı arkadaşlarımız var, onlar üzerinden bilirkişi olarak fiyatlandırmayı onlar değerlendirmesi lazım” şeklinde konuştu.

 

DEVLETİN %25 UYGULAMASI NASIL OLUYOR?

Devletin verdiği %25 uygulamayla ilgili de bir değerlendirme yapan Dernek yönetim kurulu üyesi de “Hükümetin uyguladığı %25 uygulama güzel bir uygulama aslında. Mağduriyeti kaldırma amacıyla olan bir uygulama yapılmış. Bu uygulama maalesef bazı fırsatçı ev sahipleri, kanunun verdiği %25’i kesinlikle uygulamıyor. Fırsatçılık yaparak daha yüksek fiyatlara satış ve kiralama yapıyorlar” dedi.

İNSANLARIN TALEBİ ÇOK AMA

ELDE KONUT YOK!

İskenderun olarak deprem sonrası kiralık evi ve iş yerinin olmadığını, esnaf arkadaşlarının müşteri geldiği zaman cevap veremediğini vurgulayan dernek yönetim kurulu üyeleri “Nedeni ev sahipleri kendi fiyatları yüksek vermek amacıyla emlakçılara vermeden ya da danışamadan kendi fiyatlarını veriyorlar. Ondan dolayı insanlarımız mağdur kalıyor. Hem kirada hem de satışlarda o yüzden devletimiz bir an önce kolaylık sağlansın diye muhakkak denetim uygulaması gerekir. Denetim olursa fiyatlarımız geri çekilmeye başlayacaktır. 11 ilin etkilendiği deprem stoklarda erime mevcut. Bu nedenle meskene, ikamete ulaşmak da biraz zor, bunlarla ilgili itirazlı hasarlı olan evlerin tekrar itiraz süreci oldu daha neticelenmemiş evler var. Bu da ikamete ulaşmak güçleştiriyor. İnsanların talebi çok ama elde konut yok. Konutun olamayışı yukarı yönde fiyatların artışına neden oluyor” diye konuştu.

ff12ae8e-8db3-459a-9304-cd432f317c8f74ef2576-eaf0-44ab-a0c2-b8aa7d834cc4

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER