Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelİpek uzmanları hayran kaldı

İpek uzmanları hayran kaldı

Geçtiğimiz hafta sonunda ilimizde Antakya Ottoman Palace’da gerçekleştirilen “Hatay Sarısı İpek Turizmi Çalıştayı” ardından ilimize gelen bu alandaki uzman isimler, Defne Belediyesi Kozaevi’ni ziyaret etti. Heyet, Defne ilçesindeki bu girişimin mutlaka desteklenmesi gerektiği mesajını verdi.
Hatay’da düzenlenen Hatay Sarısı İpek Turizm Çalıştayı kapsamında; Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş, Bursa Koza Birlik Genel Müdürü Aysel Akbaba, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Hakan Öztürk, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Bülent Gülçubuk, Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Moda Tasarımı Bölümü Doç. Dr. Yüksel Şahin, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Prof. Dr. Mustafa Muhtar Kutlu, Türksoy Azerbaycan Ülke Temsilcisi Elçin Gafarlı ve Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı Ziraat Mühendisi Gönül Öztürk Defne Belediyesi Koza Evi’ne ziyarette bulundular.
Defne Belediye Başkanı Op. Dr. İbrahim Yaman’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette, ipek böceği yetiştiriciliği mesleğinin canlandırılması ve nesilden nesile aktarılması gerekliliğine değinilirken; koza üretimi, pazarlanması ve desteklenmesi konusu ortak görüş olarak kabul gördü.
İpek böceklerini inceleyen heyet, böylesi nadir bir mesleğin Defne’de sürdürülüyor olmasından ötürü duydukları memnuniyeti dile getirdi.
İpek Böceği yetiştiriciliğine en uygun bölge olan Koza Evi’nin desteklenmesi gerektiğini ifade eden Bursa Koza Birlik Genel Müdürü Aysel Akbaba, “ İpek Böceği yetiştiriciliği gibi değerli bir mesleğin icra edildiği Defne Kozaevi, ipekçiliğin gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir rol oynuyor. Bunun devamlılığı sağlanmalı ve gereken destek verilmelidir” açıklaması ile önemli bir mesaj verdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER