Cumartesi, Temmuz 6, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayİSDEMİR işçileri grev çadırında

İSDEMİR işçileri grev çadırında

Hatay’daki Yolbulan Metal İşçileri, düşük ücret teklifine karşı grevlerini sürdürüyor. İSDEMİR işçileri de grev çadırını ziyaret ederek dayanışma gösterdi. Bölgedeki örgütsüz fabrikaların örgütlenmesi gerektiğini vurguladılar.

Hatay’ın İskenderun ilçesinden Osmaniye’ye kadar uzanan sanayi havzasında on binlerce metal işçisi bulunuyor. İşçi sağlığı, iş güvenliği önlemleri ve insanca yaşayacak ücretler için mücadele eden bölgede Yolbulan işçileri, patronların açlık sınırında ücret dayatmasına karşı direniyor.

İSDEMİR işçisi Sedat Aktay, birlik ve dayanışmanın önemine dikkat çekerek, “İşçi olmadan hiçbir şey olmaz. Burada emeğimizin karşılığını istiyoruz. Grevde birlikte olmak çok önemli” dedi.

Örgütsüzlüğe dikkat çeken İSDEMİR işçisi Ferhat Çiftçi ise bölgedeki işçi mücadelesinin önemini vurgulayarak, “Patronlar birlikte hareket ediyor, işçilerin emeğini değersizleştirmeye çalışıyor. Örgütsüz tesislerde örgütlenmeliyiz” şeklinde konuştu.

Ücret adaletsizliğine dikkat çeken Çiftçi, “Yolbulan işçilerinin ücretleri komik. Herkesin hakkı olan adaletli ücretler için buradayız” dedi.

Grevi destekleyen Eyüp Uçar ise işçilerin haklı mücadelesine toplumsal destek çağrısında bulunarak, “Bu ekonomik krizde düşük ücretler kabul edilemez. Herkesin desteğiyle bu grevin olumlu sonuçlanmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER