Pazar, Eylül 22, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderunİskenderun Belediye Meclisi'nde Şok Karar!

İskenderun Belediye Meclisi’nde Şok Karar!

İskenderun Belediye Meclisi, 2023 yılı ilk toplantısında, geçen yılki oturumlara katılmayan 2 üye hakkında gündem maddesiyle işlem yaptı.

İskenderun Belediye Meclisi’nin 2 üyesi, Abidin Güney ile İlhan Cengiz Gürpınar, 2022 yılında gerçekleşen 15 meclis toplantısından 3’üne katıldı. Yani 121 toplantıda bu 2 üye yer almadı. Yasalara göre, 3 toplantıya mazeretsiz katılmamak, Meclis kararıyla üyeliğin sona erdirilmesini gerektirir. Nitekim İskenderun Belediye Başkanlığı da iki üye ile ilgili konuyu gündeme getirdi.

Görüşmeler ve kararlar sonrası, şu bilgi paylaşıldı:

“Belediye Meclisimizin 2022 yılı içerisinde yapılan 15 toplantının 12’sine katılmadığı tespit edilen, Belediye Meclis üyemiz İlhan Cengiz Gürpınar’ın savunmasının okunması ve Meclis üyeliğinin düşürülüp düşürülmemesi ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü teklifinde, oybirliği ile Meclis üyeliğinin düşürülmemesine karar verildi. Belediye Meclisimizin 2022 yılı içerisinde yapılan 15 toplantının 12’sine katılmadığı tespit edilen Belediye Meclis üyemiz Abidin Güney’in savunmasının okunması ve Meclis üyeliğinin düşürülüp düşürülmemesi ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü teklifinde, oybirliği ile Meclis üyeliğinin düşürülmemesine karar verildi.”

İskenderun Belediye Meclisi, böylelikle CHP’li 2 üyenin, devamsızlıklarına rağmen, üyeliklerinin düşürülmemesi yönünde karar verdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER