Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderunİskenderun'da altın artık güvenli

İskenderun’da altın artık güvenli

Son dönemde altın fiyatlarının artması ile dolandırıcıların başvurduğu yöntemle, artan kaplama ve sahte ürünler, kuyumcu esnaflarımızın korkulu rüyası haline geldi.
İskenderun Kuyumcular, Saatçiler, Ciçekçiler ve Fotoğrafçılar Odası Başkanı Uğur Fırat, sahte altın dolandırıcılarına karşı önlem almak amacıyla, kuyumcu esnafının faydalanabileceği Altın Ayar Tespit Cihazı satın aldı.
Altını gerçek ayarında ve gramajında gösteren cihaz ile dolandırıcıların oyunu bozuluyor.
Yönetim Kuruluna cihazı tanıtan Başkan Uğur Fırat, “Son zamanlarda altın fiyatlarının artması üzerine bazı art niyetli insanlar hem kendi piyasamızda hem diğer piyasalara düşük ayarlı, kaplama diyebileceğimiz sahte ürün taşıyorlar. Kazanç elde etmeye çalışıyorlar. Kuyumcu esnafı bazen yüksek teknolojili ürünleri ayırt etmekte zorlanıyor. Müşteri de kalabalık olunca o hengamede ürünü alabiliyor. Sonra ürünü test ettiğinde dolandırıldığını anlıyor. Büyük zarara uğruyor. Bu dışarıdan gelen insanlar için geçerli. Kendi piyasamızla alakalı değil. Bunu önlemek için oda olarak Altın Ayar Tespit Cihazı aldık. Tüm ölçümleri yapıyor. Altının sahte olup olmadığını anında gösteriyor. Biz, İskenderun’da altını kontrol altına almış durumdayız. Bu kontroller, caydırıcılık anlamında büyük önem arzediyor” dedi.
Başkan Uğur Fırat, cihaz ile ilgili bilgiler vererek, altınlarla test yaptı.
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER