Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelİskenderun’daki Günlük Gazeteler Grubu Toplandı

İskenderun’daki Günlük Gazeteler Grubu Toplandı

Günlük Gazeteler Grubu olarak İskenderun’da basının lokomotif kuruluşları arasında yer alan 9 gazete temsilcileri dün bir araya gelerek yeni mevzuatlarla ilgili bilgi alış verişinde bulundu.

Vasıflı niteliğinde resmi ilan alan İskenderun, Körfez, Güney, Ses, Görüntü, Esin, Olay, Vatan ve Yeni Gün gazetelerinin Basın İlan Kurumu denetlemesine girecek olması nedeniyle bir değerlendirme toplantısı yapıldı. Kurumun İstanbul’daki genel merkezine mevzuatın getirdiği sıkıntıları iletecek olan Günlük Gazeteler Grubu (GGG), günlük baskı maliyeti, personel ve büro masrafları ile SGK, vergi ödemelerinden oluşan giderlerine karşılık resmi ilan gelirlerinin bunu karşılamakta yetersiz kaldığını vurgulandı. Vasıflı gazete olma şartlarının giderek ağırlaştırıldığını belirten GGG üyeleri ayrıca yüksek maliyetteki giderlerin yanında hiç bir yükümlülüğü bulunmayan ve mesleğe uzak kişiler tarafından çıkarılan bazı haftalık gazetelerle haksız rekabet yaşandığına dikkat çekildi.
Körfez Gazetesi binasında gerçekleşen toplantıda, yarın başlayacak denetlemeler öncesinde talep edilen yükümlülüklerin nasıl yerine getirileceği konuşuldu ve 3G toplantılarının ayda bir defa tekrarlanması doğrultusunda ilke kararı alındı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER