Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun Haberİskenderunlu Hristiyanlar 50 Günlük Büyük Oruca Başladı

İskenderunlu Hristiyanlar 50 Günlük Büyük Oruca Başladı

Hatay‘ın İskenderun ilçesinde bulunan Hristiyanlar, Paskalya Bayramı öncesinde tutulan 50 günlük büyük oruca, Kutsal Ayin sonrasında başladı. Bu kapsamda, İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ de başlamış oldu.

İskenderunlu Hristiyanlar 50 Günlük Büyük Oruca Başladı

Her Çarşamba Günü Kilisede Bir Araya Geliniyor

Paskalya Oruç Devresi boyunca her Çarşamba günü kilise salonunda bir araya gelerek, ekmeklerini ve yemeklerini paylaşan cemaat üyeleri, bu hafta oruç yemeklerinin ilkini yaptı. Cemaat üyesi bayanlar, evlerinde hazırladıkları zeytinyağlı yemekleri kiliseye getirerek, burada güzel bir paylaşım örneği sergiliyorlar.

İskenderunlu Ortodokslardan Örnek Bağlılık

Ortodoks Kilisesi Kadınlar Kolunda görevli olan bayanlar tarafından yapılan zeytinyağlı yemekler, bu Çarşamba günü de yemeğe katılan cemaat üyeleriyle paylaşıldı. Kilisesi Pederi Dimitri Yıldırım’ın duasıyla başlayan oruç yemeğinde, cemaat üyeleri zeytinyağlı olarak yapılan yemeklerden dilediklerini alarak, hep birlikte yemek yemenin keyfine vardı.

Yöreye özgü yiyeceklerin yapıldığı ve paylaşıldığı etkinliklerde, kilise salonunda bir araya gelen İskenderunlu Ortodokslar, güzel bir bağlılık örneği sergiliyorlar ve yaklaşık 5 haftalık oruç dönemi ile kendilerini Paskalya Bayramının coşkusuna hazırlıyorlar.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER