Perşembe, Eylül 19, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderunİskenderunlu şair Lisa Leyla’ya ödül!

İskenderunlu şair Lisa Leyla’ya ödül!

 

Türkiye’den İskenderunlu şair Lisa Leyla, 2024 Lucius Annaeus Seneca Uluslararası Çağdaş Edebiyat Akademik Birincilik Ödülü’ne layık görüldü. Şair ödülünü Ekim ayında düzenlenecek törenle İtalya’da alacak.

 

Bu prestijli ödül, her yıl İtalya’da düzenlenen Premio Accademico Internazionale di Letteratura Contemporanea (Uluslararası Çağdaş Edebiyat Akademik Ödülü) kapsamında veriliyor. 2024 yılında, 1400 dosya arasından Lisa Leyla’nın “Nakibim” adlı dosyası, akademinin senato kararıyla birinciliğe layık görüldü.

 

Bu başarı, Türk dilinin ve edebiyatının uluslararası platformda tanınmasını sağlayan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Ödül, daha önce 2021 ve 2022 yıllarında Yazar Şair Serpil Devrim ve 2023 yılında Şair Tarık Günersel’e verilmişti. Şimdi ise bu prestijli ödülü, Nisa Leyla “Nakibim” adlı dosyasıyla kazandı.

 

Nisa Leyla’nın “Nakibim” adlı dosyasının İtalyancaya titizlikle çevrilmesini sağlayan dünyaca ünlü soprano Burcu Büken Kuru ve Seneca Akademisi senato üyesi ve Türkiye elçisi Yazar Şair Serpil Devrim, ödülün Nisa Leyla’ya verilmesinden büyük gurur duyduklarını belirttiler. Ödül töreni, Ekim 2024’te İtalya’da gerçekleştirilecek.

 

LISA LEYLA KIMDIR?

 

15 Nisan 1972 İskenderun doğumlu olan Lisa Leyla, ilk ve orta öğrenimini İskenderun’da tamamladıktan sonra Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İktisat Bölümü’nden mezun oldu. Üç yıl İngilizce öğretmenliği ve beş yıl kamuda idarecilik yaptı. Şiir ve öykü yazmaya sekiz yaşında başlayan Leyla, lise ve üniversite yıllarında da yazmaya devam etti. 1991 yılında Yeni Adana Gazetesi’nin Türkiye Şiir Yarışması’nda ve 1992’de İskenderun Festivali Şiir Yarışması’nda birinci oldu. Üniversitede şiir sergileri açtı ve çeşitli şiir etkinliklerinde görev aldı.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER