Pazar, Eylül 29, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberİSKFAD'da "Kadrajımda Kadın Var" Sunumu

İSKFAD’da “Kadrajımda Kadın Var” Sunumu

İskenderun Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği´nde (İSKFAD), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla üyelerden Meral Pullu, Filiz Boğa ile Nimet Seferoğlu tarafından 100 fotoğraftan oluşan Kadrajımda Kadın Var konulu sunumu yapıldı.

İSKFAD’da “Kadrajımda Kadın Var” Sunumu

Filiz Boğa, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir çok etkinlikler yapılıyor. Biz de yaşamın her alanında olan kadını, Kadrajımda Kadın Var temasıyla çalışmak istedik. Sokakta fotoğraf çekimi yapıyorum. Sokak fotoğrafçılığında ilerlemek istiyorum. Yaşayan sokakları, anları yakalamayı seviyorum” ifadesinde bulundu.

“Ortak Bir Emekle Oluştu”

Sunum öncesinde konuşan Nimet Seferoğlu, “Fotoğraf yaklaşık 7 yıldır hayatımda ve hayatıma farklı bir bakış açısı kattı. Bir şeye farklı gözle bakabilmek ve onu kadraja yansıtabilmek çok zevkli. Kurgu, model kullandığım fotoğraflara doğru yönelmek istiyorum. 8 Mart öncesi ortak bir emekle oluştu.” sözlerine yer verdi.

Meral Pullu, “Daha önce okuduğum bir söz var; ‘Fotoğraf çekmek, beynini, gözünü ve kalbini hizaya getirmektir´ diye… ondan yola çıkarak güzel fotoğraflar çekmeye çalışıyorum” dedi.

3 Kadından 3. Yılda Ortak Çalışma

İSKFAD’da “Kadrajımda Kadın Var” Sunumu

Hazırlık çalışmalarına rehberlik eden İSKFAD´ın yönetim kurulu üyesi Murat Erdem, son 3 yıldır Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla farklı projelerin hayata geçirdiklerini belirtti.

Fotoğrafı bir anlatım dili olarak nitelendiren ve bu dilde üretimler, projeler gerçekleştirdiklerini kaydeden Erdem, 3 yıl önce 8 Martta bir fotoğraf sunumu, geçtiğimiz yıl 14 kadının çalışmalarından oluşan Kadın Gözünden Yaşam konulu fotoğraf sergisi çalışmalarını anımsattı.

Bu yıl için dernek üyesi 3 kadının ortak bir proje teklifiyle geldiklerini ifade eden Erdem, “Yaklaşık 3 aylık bir dönem içinde bir tema belirleyip, çekimini yaptıkları fotoğrafları biraraya getirdiler. 15 günde bir değerlendirmeler ve ardından yeni çekimlerle süren bir çalışma yürütüldü. Belirlenen tema üzerinden çekimlerin seçimini yaptık. Sunumunu da, afişlerini de kendileri hazırladı” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER