Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke Gündemiİstanbul'da Deprem Sonrası Ortaya Çıkan Uğultunun Sebebi Ne? Kıyamet mi Yaklaşıyor? HAARP...

İstanbul’da Deprem Sonrası Ortaya Çıkan Uğultunun Sebebi Ne? Kıyamet mi Yaklaşıyor? HAARP Projesi Mi?

İstanbulda dün gece yaşanan depremin ardından birkaç kez duyulan uğultu korku yarattı. Uğultunun sebebi ne? Kıyamet mi yaklaşıyor? İsrafil sura mı üfledi? ABD projesi olan HAARP’ın işi mi bu yoksa?

Uğultu

İstanbul’da Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü  verilerine göre, saat 2:56’da 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem sonrası gece saatlerinde birkaç kez duyulan uğultu ise korku seviyesinin artmasına neden oldu.

İstanbul’da Deprem Sonrası Ortaya Çıkan Uğultunun Sebebi Ne?

Deprem sonrası ortaya çıkan uğultu hakkında da birçok senaryo ortaya atıldı. Kimileri Kıyamet Meleği olarak bilinen İsrafil vurgusu yaparken kimileri de ABD’nin elinde olduğu bilinen HAARP projesine atıfta bulundu.

Öte yandan son gelen bilgilerde Karadeniz’in kuzey kesimlerine yani Ukrayna kıyılarına düştüğü tahmin edilen astreoitin bu sese neden olduğu söylendi.

İsrafil Meleği Sura Mı Üfledi?

Kıyamet Meleği İsrafil’in suru üfleyeceği güne ait Hadisler ve Kur’an-ı Kerim’de geçen bilgiler şu şekilde:

“Allah göklerle yeri yarattıktan sonra Sûr’u yarattı ve onu İsrafil’e verdi…”

Taberî, Camiu’l-Beyan 16/25, Kurtubî

Neml Sûresi 87. Ayette ise şöyle deniyor: “Sûr’a üfürüleceği ve Allah’ın dilediği kimselerden başka, göklerdeki herkesin, yerdeki herkesin korkuya kapılacağı günü hatırla.”

Kıyamet Suresi 6. Ayette ise “Kıyâmet günü ne zamanmış?” derler. Gözler kamaştığı, ay tutulduğu, güneş ve ay bir araya getirildiği zaman. İşte o gün insan, “Kaçacak yer neresi?” der. Hayır; sığınılacak hiçbir yer yoktur. O gün varılacak yer, ancak Rabbinin huzurudur. Yaptığı ve yapmayıp geri bıraktığı her şey o gün insana bildirilir” denmektedir.

Hakka Suresi 13, 14 ve 15’inci ayetlerde ise “Sûr’a bir defa üfürüldüğünde, yeryüzü ve dağlar yerinden kaldırılır, birbirine defalarca çarpmakla darmadağın edilir. İşte o zaman olan olmuştur. Gök yarılmış, intizamından çıkmıştır” denilmektedir.

Allah, Zümer Suresi’nin 68’inci ayetinde ise konuyla alakalı “Sûr üfürülür. Ve Allah’ın dilediklerinden başka göklerde kim var, yerde kim varsa düşüp ölür” buyurmuştur.

Yasin Suresi’nde ise Allah, “Ve Sûr üflenir. Onlar kabirlerinden kalkıp Rablerinin huzuruna koşarlar. “Eyvah bize!” derler. “Yattığımız yerden bizi kim kaldırdı? İşte Rahmân’ın vaadi bu. Meğer Peygamberler doğru söylemişler.” İşte tek bir sestir ki, hepsi birden toplanıp huzurumuza getirilirler” buyurmuştur.

Bu bilgiler ışığında İsrafil’in sûra üflemiş olması olası değildir.

İstanbul’da Deprem Sonrası Ortaya Çıkan Uğultunun Kaynağı Ne?

Daha önce ABD’nin Kaliforniya eyaletinde duyulan sesler 7 yıl önce de bunun dışında yüzlerce farklı noktada duyulmuştu.

O dönem uzmanlar bu seslerin güneş sisteminden dünyaya geldiğini iddiasını ortaya atmışlardı.

Bazı kaynaklar bu sesin kaynağını Dünya’nın bir manyetik alanı olduğu ve bu manyetik alanın sanki bir kalkan gibi Güneş rüzgarının doğrudan bize ulaşmasını engellediği görüşünü savunuyor.

Bu görüşü destekleyen en büyük kanıt cümle ise “Yüklü parçacıklar hareket halindeyken manyetik alanla karşılaşırlarsa yön değiştirirler”

Etiketler: istanbul, istanbul haber, deprem, deprem haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER