Perşembe, Eylül 12, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayİSTE-Atmaca ekibi finale kalma başarısı

İSTE-Atmaca ekibi finale kalma başarısı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muharrem Karaaslan danışmanlığında çalışan İSTE-Atmaca ekibi 2024 TEKNOFEST Kablosuz Haberleşme Yarışması kategorisinde finale kalmaya hak kazandı. Bu sene ilk defa açılan TEKNOFEST yarışma kategorilerinden olan ve haberleşme alanında karşılaşılabilecek problemlere çözüm üretmek, bilgi birikimini ve yetişmiş insan gücünü arttırmak amacıyla düzenlenen kablosuz haberleşme yarışmasında finale kalan ekip, İSTE Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğrencileri Hüseyin Koca, Ali Büyüktepe, Furkan Başkır, Abdullah Yıldırım, Ayberk Sert ve İSTE Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Mustafa Toprakçı’dan oluşuyor.


Büyük bir başarı göstererek finale kalmaya hak kazanan proje, tamamen grup tarafından, manuel olarak geliştirilecek elektronik devre tasarımı ve devrelere yazılım oluşumu sağlarken, yapılan devreler arasında 1gb’lık dosya aktarımını en kısa sürede gerçekleştirebilmeyi amaçlamaktadır.
İletişim alanındaki teknolojik yenilikleri teşvik eden, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri hızlandıracak, sektördeki uzmanlar ile genç mühendis/mühendis adaylarını bir araya getirerek bilgi paylaşımını artıracak ve çeşitli problemlere çözümler bulacak bir yarışmada önemli bir başarıya imza atarak TEKNOFEST finaline adını yazdıran İSTE-Atmaca ekibine teşekkür eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, “Bu başarı beni fazlasıyla gururlandırdı. Her geçen gün bu ve buna benzer başarıların İSTE Ailesi tarafından kazanılması daha birçok elde edilecek kazanımların da habercisidir. Her zaman ifade ettiğim gibi hiçbir başarı tesadüf değildir. Ekip çalışmasının olduğu her yerde başarı da arkasından gelir. İSTE-ATMACA Ekibini tekrardan tebrik ediyor ve finalde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER