Perşembe, Ağustos 22, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunİSTE'de 15 Temmuz etkinlikleri düzenlendi

İSTE’de 15 Temmuz etkinlikleri düzenlendi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sebebiyle tüm yurtta olduğu gibi İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) bir dizi etkinlik düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sebebiyle tüm yurtta olduğu gibi İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) bir dizi etkinlik düzenlendi. İskenderun Protokolü ilk olarak İskenderun Şehitliğinde düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Anısına Şehitlik Ziyaretinde bulundu. Ku’an-ı Kerim Tilaveti ve duaların yapıldığı programın ardından İSTE’ye geçildi. 15 Temmuz Pazartesi Günü İSTE Merkez Kampüs’te bulunan Turuncu Salon’da gerçekleştirilen programa İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ev sahipliği yaparken, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin Ünalan, İskenderun Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İSTE Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Meltem Eken, Prof. Dr. Suha Orçun Mert, Prof. Dr. Murat Örnek, İSTE Genel Sekreteri Yahya Kılıç, İSTE akademik ve idari personeli, basın mensupları ve misafirler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda İSTE Hacı Ahmet Karatoyuk Cami İmam Hatip-i Murat Ateş’in şehitlerimizin ruhuna okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Programda açılış konuşması yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, herkesi selamlayarak başladığı konuşmasında “Çocuklukta aileden ‘devletin malı’ nedir, ona nasıl davranılmalıdır öğrendik. Ömrüm boyunca da devlet malı bilinciyle hareket edip onu korumak, desteklemek ve geliştirmek için çalıştım. Tüm dünya tarihine baktığımızda darbelerin ülkeleri elli- yüz yıl geri götürdüğü aşikardır. Devletler ordularıyla güçlüdür. Teknolojik olarak çok iyi olmamız, bu gücü desteklememiz ve ilerlemenin bir parçası olmamız gerekiyor. Türk Milleti her zaman ordusunun yanındadır ancak Milli İradeye göz dikenlerin karşısındadır. 15 Temmuz 2016’da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara indik. Aynı şuur ve bilinçle hareket eden bir milletin parçası olmaktan gurur duyuyorum. Modern toplumlarda darbe anlayışının neden olmaması gerektiğini somut olarak görüyoruz. Darbe girişimini atlattıktan sonra havacılık, denizcilik, savunma sanayii alanlarında çok ciddi gelişme katettik. Ülkemiz ona sahip çıkan milletiyle ileri gitmiştir. Bu güzel ülkenin geride kalmak için kaybedecek vakti yok. Üniversiteler gelişmenin ve ilerlemenin kilit kurumlarından biridir. Biz de İSTE olarak bu gelişmelere bugüne kadar katkı sunduk; bundan sonra da sunacağımıza söz veriyoruz.” diyerek vatanı ve milli irade için canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle andı, gazilere sağlıklı uzun ömürler diledi.

İSTE Yabancı Diller Yüksekokulu’nun hazırladığı 15 Temmuz Sunumu ile süren programda daha sonra İSTE Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Durmuş Baysal’ın Ana Yurt Güvenliği Kavramı ve Kapsamı başlıklı konferansı ile devam etti.

Düzenlenen programda İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı’ndan Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Dağdeviren ve Öğr. Gör. Pınar Dağdeviren bir müzik dinletisi sundu.

İSTE’de hafta boyunca sürdürülen diğer etkinlikler ise çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Programlarda 11 Temmuz Perşembe günü Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gamze Eryılmaz “Türkiye’nin Turizm Değerleri ve Milli Birlik Ruhu” başlıklı bir sunum yaparken; 12 Temmuz Cuma günü Dörtyol Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulundan Öğr. Gör. Burcu Güngör Önlen’in moderatörlüğünde Dörtyol Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulundan Öğr. Gör. Dr. Emine Karacan ve Öğr. Gör. Ülkü Melike Altekin “Gençlik ve Demokrasi: 15 Temmuz’un Gelecek Nesillere Öğrettikleri” başlıklı bir sempozyum gerçekleştirdi. 14 Temmuz Pazar günü Dörtyol Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Salih Çelik “15 Temmuz Demokrasi Zaferi’nin Anlamı ve Önemi” başlıklı bir sunum yaparken eş zamanlı olarak “Denizlerimiz Geçilmez Mavi Vatan Bölünmez” diyen İSTE İskenderun Körfezine açıldı. 15 Temmuz Pazartesi günü Dr. Öğr. Üyesi Vahit Çalışır “15 Temmuz’da Sosyal Medya’nın Rolü” başlıklı sunumu ile İSTE’de düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri programı tamamlandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER