Pazartesi, Eylül 23, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelİSTE’li de Demokrasi Nöbetinde…

İSTE’li de Demokrasi Nöbetinde…

 
İSTE Akademik ve idari personeli bir araya gelerek darbe girişimini bir kez daha kınadı. Milletin iradesine ve demokrasiye yönelik olarak yapılan darbe girişimini lanetledi.

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin tüm akademik ve idari personelinin katıldığı, halkın iradesine, özgürlüğüne, doğrudan milletin kendisine ve demokrasiye kast eden darbe girişimine karşı, tepkisini göstermek, milli iradeye sahip çıkmak adına protesto yürüyüşü düzenledi.

İSTE Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli başta olmak üzere dekanlar, akademisyenler ve idareciler bu gece saat 21.30’da İskenderun Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin önünden (yıkılan eski doğumevi kavşağından) başlayarak Anıt Alanı’na kadar toplu destek yürüyüşü gerçekleştirdi. İSTE’li ardından Atatürk Anıt alanında kent halkının hazır bulunduğu ve darbe girişiminin ilk gecesinden beri destek verdiği demokrasi nöbetine katkı verdi.

İSTE Merkez Kampüs’te gündüz Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, yapılan bu hain kalkışmayı şiddetle kınadıklarını söyledi.

Sadece kınamanın yetmeyeceğinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Dereli “Biz her zaman olduğu gibi bugün de devletimizin yanında olacağız. Bunu duruşumuzla, açıklamalarımızla, mesajlarımızla, çalışmalarımızla, ama her şeyden önce birlik ve beraberlik ile yapacağız. Bu olaydan sonra hepimizin alması gereken dersler ve tedbirler var. Bugün şunu bir kez daha anladık ki, eğitim hakikaten çok önemli, insan yetiştirmek çok önemli…” diye konuştu.

İSTE Üniversitesi olarak devletine, vatanına ve milletine sahip çıkacak bir nesil yetiştirmenin bilincinde olduklarını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Dereli “Bu nedenle öğrencilerimizle tek tek ilgilenmeli, onlara daha çok zaman ayırmalı ve yanlış yerlere yönlenmelerini engelleyecek tedbirleri almalıyız” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER