Cumartesi, Ekim 5, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelİZ BIRAKACAK HEDİYELERLE GENÇLERE DESTEK OLUN!

İZ BIRAKACAK HEDİYELERLE GENÇLERE DESTEK OLUN!

 

 

ALİKEV, girişimci kadınlar olmak üzere yerel üreticiyi destekliyor.

ALİKEV, Dünya Kadınlar Gününde; Ali İsmail’in doğduğu topraklara ait unutulmaya yüz tutmuş sanatları icra eden emekçi kadınlarla, Ali İsmail’in yarım kalan hayallerini birleştirdi.

112 öğrenciye burs veren Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV), 2018 yılında Düşlerinde Özgür Dünya olan destekçilerinin katkılarıyla yerel üreticiyi destekleme kararı aldı. Başta emekçi kadınlarımızın değerli el emekleri olmak üzere Hatay’ın unutulmaya yüz tutmuş sanatlarını özel tasarım ürünlerle yeniden canlandırıyor.

5.000 yıldır süre gelen bir sanatın; küçük parçaların birleşmesiyle bütünü oluşturmasından esinlenerek sayısız kültüre sembol olarak işlenen “Hayat Ağacı” ve “Bilgi Ağacı” ile; emeğin gücüne hayran kalacağınız Mozaik Sanatı;

Yunanca Pur ve Graphos yani Ateş ve Yazı kelimelerinden gelen “Pirografi” tekniği ile sanatın ve kadının ahşaba dokunuşuyla emeğin gücüne inanamayacağınız ahşap yakma sanatı;

Bir gece kelebeği olan ipek böceğinin kısacık  hayat döngüsünden yola çıkarak el dokuma tezgahlarında kadınların el emeği göz nuruyla şekillenen ipek dokuma sanatı; Hatay’lı kadınların elinde ilmek ilmek işlenip gençlere umut olmaya devam ediyor.

Ali İsmail Korkmaz Vakfı’ndan sevdiklerinize alacağınız her hediye ile gönüllerde kalıcı bir iz bırakmanın yanı sıra verilen her siparişte desteğiniz, gönül bağımız ve sosyal sorumluluğumuz olduğunu unutmayın. Gelin, en mutlu günlerinizi unutulmaz kılarken kadınlara destek olun, eğitimleri için gençlere umut olun!

El emeği sanat ürünlerine https://www.duslerindeozgurdunya.com/kategori/hatay-urunleri#labels=9-2 adresinden ulaşabilirsiniz.

 

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER