Pazar, Eylül 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakyaİzmit'in Pişmaniyesi Antakya'da Satılıyor

İzmit’in Pişmaniyesi Antakya’da Satılıyor

Hafif bir tatlı olan pişmaniye ağızda dağılan yapısıyla birçok tüketicinin beğenisini kazanmayı başarıyor.

İzmit’in meşhur tatlısı olarak bilinen pişmaniye, Antakyalı üreticiler tarafından Cumhuriyet Mahallesindeki ki işyerlerinde satışı gerçekleştiriliyor.

Öncü pişmaniye firmalarından biri olan “Bor Pişmaniye” işletmecisi Abdurrahman Bor, pişmaniye kültürünü memleketlerine getirmeyi amaçladıklarını söylediler.

Kendisinin aslında turizmci olduğunu ancak emekli olduktan sonra oğluna yardım amaçlı iş yerinde durduğunu aktaran Bor, “Kocaeli İzmit’te bulunan üretim hanelerinin bir benzerini Hatay’a açmayı hedefliyoruz. Aslında benim oğlum 18 yıldır bu sektörün içinde. Emekli olduktan sonra ona destek amaçlı satış mağazasında duruyorum. Üretim hanemiz İzmit’te bana oradan kendi ürünümüz pişmaniyeler geliyor bende taze taze dolumunu yapıyorum. Antakya’da ilk imalatı bulunan ve satışını yapan biziz herhalde. Markamızın patentini aldık ve Antakya’ya pişmaniye kültürünü getirmek istiyoruz. Patentini aldığımız markamızın Antakya’da üretim yerini açmak ve burada farklı şubeler ile hizmet vermek istiyoruz.” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER