Pazar, Eylül 22, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayKadına şiddete her zaman karşıyım "

Kadına şiddete her zaman karşıyım “

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş,  ‘Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerde Çalışma Yaşamında Şiddet ve Tacizi Önlemeye Yönelik Politika Belgesi’ni imzaladı.

 

Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) 190 Sayılı Şiddet ve taciz Sözleşmesi(ILO C190) ve 206 sayılı Tavsiye Kararı’nın maddelerini hayata geçirmek amacıyla Cumhuriyet Halk Partisi tarafından hazırlanan belge, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında imza altına alındı.

 

.

SAVAŞ: KADINA YÖNELİK ŞİDDETTİN HER ZAMAN KARŞISINDAYIZ

 

Kadına yönelik şiddete her zaman karşı olduklarını belirterek bu sorunun tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik HBB olarak büyük önem verdiklerini vurgulayan Başkan Savaş, “ Hatay’da göreve geldiğimiz günden bu güne kadar kadına yönelik şiddete karşı birçok çalışma yaptık.  Kadınların bilinçlenmesi ve şiddete uğrayan kadınlar için hem hukuki hem de psikolojik destek çalışmaları yürüttük. Kadınların eşit ve özgür bir yaşam sürdürebilmeleri amacıyla yanlarında olmaya devam edeceğiz. Partimizin almış olduğu bu kararın örnek olmasını ve ülkemizdeki bütün belediyelerde uygulanmasını diliyorum” dedi.

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER