Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunKadınlarımızı Güçlendirmek İstiyoruz!

Kadınlarımızı Güçlendirmek İstiyoruz!

Türk Kadınını Güçlendirme ve Tanıtma Vakfı Hatay Şube Başkanı Kadriye Umaroğlu, toplumda kadının güçlenmesi halinde aile yapısının güçleneceğini, suça karışan çocuk oranının azalacağını ve güçlü bir toplumun oluşacağını ifade etti

“Amaç, kadını her açıdan güçlendirmek”

Evimiz İskenderun Süpürge Derneği ve Ayna İskenderun Kültür Sanat Derneğinin etkinliğine işbirliğiyle düzenlenen Geleneksel Çarşamba Sohbetine konuk olan Türk Kadınını Güçlendirme ve Tanıtma Vakfı Hatay Şube Başkanı Umaroğlu, vakıf olarak kadın, çocuk ve gençlere yönelik çalışmalar yaptıklarını, üç kesimi nitelikli hale getirip, istihdam edilmelerini sağlamaya yönelik kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaptıklarını söyledi.

“Çocuk yetiştirirken toplumsal eşitliğe dikkat etmiyoruz”

Ailelerin çocuk yetiştirirken kız ve erkek çocuklarına farklı yaklaştığını, oyuncakları alırken bile toplumun çocuklara yüklediği rolle hareket edildiğini anlatan Türk Kadınını Güçlendirme ve Tanıtma Vakfı Hatay Şube Başkanı Umaroğlu, “Çocuk yetiştirirken toplumsal eşitliğe yeterince dikkat etmiyoruz. Ve çocukları belirli çizgide yetiştiriyoruz. Biz kadını güçlendirmeye çalışırken, kadını üretken ve ürettiğini ev ekonomisine katmasını sağlamaya da amaçlıyoruz. Kadın güçlü olursa, kadın eğitilirse yuvalar da dağılmaz.” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER