Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelKAHRAMAN FAKS EYLEMİ İLE PROTESTO EDİLDİ.

KAHRAMAN FAKS EYLEMİ İLE PROTESTO EDİLDİ.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın laikliğin yeni anayasada almayacağına ilişkin açıklamasına bir tepkide Eğitim İş İskenderun şubesinden geldi. Eğitim İş İskenderun Şube yöneticileri İskenderun PTT önünde toplanarak bu açıklamayı faks eylemi yaparak protesto ettiler.
Eğitim İş Hatay 2.Nolu şube başkanı Mehmet Zor PTT önünde bir de basın açıklaması yaptı. Daha sonra faks eylemini gerçekleştirdiler. Yapılan basın açıklamasında AKP iktidarının hedefinin laiklik ilkesinin kaldırılmasıdır, denildi. Mehmet Zor “Milli iradenin temsil edildiği en yüce makam olan TBMM’nin başkanı olduğu ve tarafsız olması gerektiği unutarak daha önce de Anayasa Mahkemesi tarafından laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmakla cezalandırılan AKP’nin sözcüsü gibi davranan İsmail Kahraman laiklik ilkesine ve Cumhuriyet devrimlerine karşı açıkça meydan okuyarak suç işlemiştir. Kahraman’ı kınıyor ve istifaya davet ediyoruz.
“Laiklik yalnız din ve dünya işlerinin ayrılması demek değildir. Tüm yurttaşların vicdan, ibadet ve din özgürlüğü demektir” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün en önemli devrimlerinden birisi laikliktir.
Eğitim İş tüzüğümüzde belirtildiği üzeri Atatürk devrimleri ve ilkeleri ile Türkiye Cumhuriyetinin laiklik ilkesi üzerine yükseldiğini bilinciyle, laiklik ilkesinin korunmasına büyük önem verir.” Dedi.
Çekilen faksda ise şu görüşlere yer verildi. “Diğer yandan “Devletin varlığını ve bağımsızlığını vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma, toplumun huzur ve refahı milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya sadakattan ayrılmayacağıma; büyük Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim”şeklinde ettiğiniz yemin içerisinde, laik Cumhuriyete bağlı kalacağınıza dair büyük Türk Milleti önünde namus ve şerefiniz üzerine and içmiş bulunmaktasınız. O zaman sözünüze sahip çıkmaya çağırıyoruz.” .

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER