Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberKamu sen üyeleri Cumhurbaşkanı ve Hazine ve Maliye Bakanına talepleri içeren mektup...

Kamu sen üyeleri Cumhurbaşkanı ve Hazine ve Maliye Bakanına talepleri içeren mektup ve bordroları gönderdi.

Kamu sen üyeleri 2021 yılı için kamu çalışanlarına yapılan yüzde 3+3 zammın güncellenmesi ve memur maaş zamlarının yeniden revize edilmesi için PTT şubelerinden Cumhurbaşkanı ve Hazine ve Maliye Bakanına talepleri içeren mektup ve bordroları gönderdi.
Türkiye Kamu-Sen Hatay İl Başkanı Hayrettin Şahin, Antakya PTT Merkez binasında düzenlediği toplantıda “Yetkililerin memurlarımızı enflasyona ve ekonomik olumsuzluklara ezdirmeyeceğini umuyor; maaşlardaki erimeyi telafi edecek ek bir zamla salgınla mücadelenin kahramanlarının yüzlerini güldürmesini bekliyoruz” dedi.
Memurlarımız ve emeklilerimiz, yoksulluk içinde en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz durumdadır diyen şahin, yaptığı konuşmada “Toplu sözleşme görüşmeleri de etkisiz sendikalar ve malum konfederasyon yüzünden yaralara çare üretmekten uzak kalmaktadır.2019 yılında gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmeleri sonucunda kamu görevlileri ile emeklilerin sosyal ve özlük haklarında kayda değer bir kazanım sağlanamadığı gibi 2020 yılı için altışar aylık dönemler halinde yüzde 4’er, 2021 yılı için ise yüzde 3’er oranında zam yapılması karara bağlanmıştı.
2021 yılında enflasyon hedefine ulaşılsa bile memur maaşlarının gerçekleşen enflasyon karşısında yine en az %3,5 eriyeceği daha şimdiden kesinleşmiştir. Zaten ocak ayında alınan yüzde 3 zam, mart ayı itibarı ile vergi dilimindeki artışa gidecektir. Hal böyle olunca memur ve emeklilerimizin alım gücü yıldan yıla azalmakta, aile bütçesindeki açık her gün biraz daha büyümektedir.
Memur ve emeklilere yapılacak destek ekonomiye de can suyu olacak piyasaların canlanmasını sağlayacaktır. Bu talebimizi ve gerekçelerini içeren mektuplarımızı Cumhurbaşkanımıza ve Hazine ve Maliye Bakanı’na gönderiyoruz. Hazırladığımız gerçek maaş bordrolarını da mektubumuza ekledik Yetkililerin memurlarımızı enflasyona ve ekonomik olumsuzluklara ezdirmeyeceğini umuyor; maaşlardaki erimeyi telafi edecek ek bir zamla salgınla mücadelenin kahramanlarının yüzlerini güldürmesini bekliyoruz”
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER