Arsuz Belediyesi’nin bu yıl 4’ncüsünü düzenlediği Bahar Şenlikleri kapsamında,Arsuz’da ‘Kanlı Nigar’ oyunuyla ‘perde’ diyen Doğu Akdeniz Üniversitesi(DAÜ) Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü’ne bağlı Tiyatro Topluluğu, adeta sahnelerin tozunu attırdı. İlk gösterimini Arsuz Nikah Salonun’nda, ikinci gösterimini ise Karaağaç Tek Koleji’nde gerçekleştiren tiyatro grubu, izleyicilerden tam not aldı.
Oyunu seyretmeye gelen davetliler salonu hınca hınç doldururken, oyunculukları, mimikleri, taklit yetenekleri ve yaratıcılıklarını bilgiyle birleştirerek sahnede devleşen DAÜ öğrencileri, profesyonel oyunculara taş çıkardı.
Türk tiyatro ve sinema tarihinin önemli yazar ve senaristlerinden merhum Sadık Şendil’in unutulmaz eseri ‘Kanlı Nigar’ı Refet Şeker’in yönetmenliğiyle sahneye koyan tiyatro topluluğunda Abdi karakteriyle başrol oynayan Erdem Çökmez, Kanlı Nigar rolünü canlandıran Seray Akdoğan, Arsuzlu Selimcan Harbiyeci’nin oyuna renk katmasını sağlayan Bedide Sümeyye ve 20 kişilik oyuncu kadrosunun müzik ve dans eşliğindeki muhteşem performansları, oyunun sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı.
Bu duygunun tarifi yok
Hayatı boyunca acı çekmiş bir kadının yer yer komik, yer yer trajik hikâyesinin anlatıldığı oyunda günümüze yapılan mizahi göndermelerin de dikkat çektiği tiyatro topluluğunda yer alan Arsuz’un öz evladı Selimcan Harbiyeci ‘Narçın’ karakterine hayat verdiği oyunun sonunda, babası Akıl Harbiyeci’ye koşup, sımsıkı sarıldı. Baba ocağında ilk kez sahne olan ve selamlamanın ardından babasına büyük bir gurur yaşatan Selimcan’ın heyecanlı tavırlarıyla babasına sarılması solunu dolduran izleyicilerden alkış tufanı koparırken, herkese duygu dolu anlar yaşattı. Selimcan Harbiyeci’nin ayrıca, sahnede babası rolünde bulunan Hasan Aytaç’a ‘baba’ diye seslendiği sırada, babası Akıl Harbiyeci’nin de heyecanlandığı dikkatlerden kaçmadı.
Oyunun her anının hafızalara yerleşmesine katkı sunan Arsuz’un gururu, 20 yaşındaki Selimcan Harbiyeci, muhteşem performanslarının ardından yaptığı değerlendirmede, “Bu ekibin bir parçası olmaktan çok mutluyum. Hepimiz, tiyatroyu severek sahneliyoruz. Kendi memleketimde sahne almak nasip oldu. Bildiğim, tanıdığım insanların karşısında sahneye çıkmak beni oyuna daha çok motive etti, daha iyi oynamama teşvik etti. Arsuz’da olmak, tiyatroyu avantaja dönüştürdü diyebilirim benim için. Çok keyif alarak oynadım. Bizlere destek veren ve Arsuzlularla buluşmamızı sağlayan Arsuz Belediyesi ile bizleri yalnız bırakmayan, salonları doldurarak cesaretlendiren ve tiyatroya ilgi gösteren herkese çok teşekkür ederim. En büyük teşekkürüm de desteğini her zaman omuzumda hissettiğim babam Akıl Harbiyeci’ye…” dedi.
“Seyirci kitlesi bizi sevindirdi”
Doğu Akdeniz Üniversitesi(DAÜ) Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü’ne bağlı Tiyatro Topluluğu’nda bulunan öğrenciler de, Arsuz’da tiyatroya bu kadar yoğun ilgi gösterilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirirken, “Arsuz insanı çok sıcak kanlı. Misafirperverliğine ise söyleyecek söz bulamıyoruz. Seyirci potansiyelinin bu kadar yüksek olması, bizi oyuna daha çok motive etti. Bizlere çok iyi bir misafirperverlik sergileyen Arsuz Belediyesi ile takım arkadaşımız Selimcan Harbiyeci’nin ailesine de teşekkür ederiz” diyerek, Arsuz’u çok beğendiklerini dile getirdi.