Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaPayasKatar'dan Payas'a 3 Bin Kişilik Hastane!

Katar’dan Payas’a 3 Bin Kişilik Hastane!

Asrın en büyük doğal felaketini yaşayan Türkiye’ye yabancılardan da yardım yağıyor. Katar tarafından Hatay’ın Payas İlçesi’ne 3 bin kişilik Sahra Hastanesi yapımına ülkeye gelen Katarlılar tarafından başlanıldı.
Geçtiğimiz hafta pazartesi sabahı saat 04.15’te Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrası Türkiye’ye yabancılardan da yardım yağmaya başladı. Depremin en fazla etkilediği Hatay’ın Payas İlçesi’ne Katarlılar tarafından düzenlenen 30 dönümlük alana 3 bin kişilik sahra hastanesi yapımı için çalışmalara başladı.
Yenişehir Mahallesi’ndeki bir alana kurulacak olan hastane önünde helikopter pisti de oluşturuldu. Katar tarafından hastaneyle birlikte 3 adet helikopter desteği de sağlanacağı ve helikopterlerin gün içinde yapılacak olan hastane önünde oluşturulan piste ineceği belirtildi.
Katar’dan gelir gelmez çalışmalara başlayan ekipler sahra hastanesini bir an önce tamamlamak için montajlama işlemlerine geçtiler. Katar ekibinin çalışmaları kısa sürede tamamlayıp sahra hastanesinin hizmete başlayacağı belirtildi.
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER